Volner szerint a Jobbik fizetett emberei dobálták az MTVA székházát

 

A Jobbik fizetett alkalmazottai állnak az MTVA székháza elleni keddi akcióban, amikor tojással dobálták meg az épületet – állította a Jobbik volt alelnöke, Volner János az M1 Ma reggel adásában.

A Jobbik keddi, ünnepi megemlékezése után este az köztévé épületéhez vonultak a jobbikosok, ahol nem spontán népharag tört ki, hanem a Jobbik szervezett akciója zajlott – hangzott el az adásban.

Volner János közösségi oldalán felsorolta részletesen, kik vettek részt az akcióban. Ott volt az ifjúsági tagozat jelenleg alelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje, a párt alelnöke, az Alfahír portál újságírója.

A tojásdobálásról elmondta, hogy az központi utasításra kezdődött. A tévéfelvételek alapján kivehető, hogy Káló Gergely, a Jobbik XI. kerületi választókerületi elnöke arra a kérdésre, hogy mikor kell dobálni?, megadta a választ: „ha Szaszi szól!”  Szaszi, azaz Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, aki a helyszínről irányította a tojásdobálást – állította Voner.

Ez egy jól szervezett, központi akció volt, és nem arról van szó, hogy a spontán népharag tört ki – mondta.

Véleménye szerint a párvezetés tagság híján nem tud mást tenni, mint a párt több száz fizetett alkalmazottját próbálta bevetetni, amely őszintétlen politizálás. „Ha nincs aktivista, nem kell úgy tenni mintha lenne, nem kell szerepet játszani” – tette hozta.

Az LMP hétvégi kongresszusán napirendre sem vették a Jobbikkal való együttműködés kérdését. Volner szerint egyértelmű kudarc a Jobbik-vezetés számára, hogy a hatfős frakcióval rendelkező LMP-nek sem kell a „jelenlegi, talaját vesztő” Jobbik. Véleménye szerint kudarc a párt balliberális fordulata.

A jelenleg független képviselő elmondta, hogy távozása után újabb kilépési hullám indult meg. Távozott a párt észak-magyarországi regionális igazgatója, Jámbor Márk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sajtófőnök, Seres Magdolna, az ifjúsági tagozat volt alelnöke, Fügedi Richárd és Kurdi Ferenc, Kosd polgármestere.