A Jobbik nem kíván kiegyezni az Orbán-rendszerrel

 

Még véletlenül sincs kiegyezés az Orbán-rendszerrel – hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártja október 23-i rendezvényén kedden Budapesten, a Magyar Rádió volt épülete előtt.

Sneider Tamás úgy fogalmazott: Magyarországon „enyveskezű bolsevizmust épít a világ legnagyobb tolvaja”.

Többször is párhuzamot vont a kommunista rendszer uralma alatt és a napjainkban történtek között, egyebek mellett a kitelepítéseket a kilakoltatásokkal, az iskolák államosítását az önkormányzatoktól elvételükkel, a forradalom utáni emigráció százezres emberveszteségét az utóbbi évek kivándorlásával állította párba. A kommunisták Szovjetuniót kiszolgáló magatartásához azt hasonlította, hogy a magyar miniszterelnök Oroszország és Vlagyimir Putyin „legelkötelezettebb szolgája” Európában.

Az ellenzéki politikus közölte, napjainkban „szóról szóra ugyanaz történik, mint az elmúlt bolsevik rendszer alatt”, amit „Rákosi felépített, Kádár folytatott, és Orbán pontosan látta, hogyan működik” és hogyan mentették át hatalmukat a korábbi szereplők. Azt mondta, ez a rendszer nem fog puhulni, egyre durvább lesz, a Jobbikhoz pedig az álljon, aki vállalni tudja a rendszer megdöntéséért folytatott nehéz, kemény harcot.

„Nem hátrálhatunk meg, nincs, hova hátrálnunk” – mondta, korunk legfájóbb problémájaként említve, hogy soha ilyen ütemben nem fogyatkozott még a nemzet, hiszen az elmúlt nyolc évben egymillióval lett kevesebb magyar a Kárpát-medencében.

A Jobbik elnöke arról beszélt nemzetiszínű és pártzászlókat, valamint árpádsávos lobogót magasba emelő, általa több ezresnek mondott közönsége előtt: a pártot ért „minden ocsmány támadás” ellenére „többször annyian vagyunk, mint a választás idején, erőnk van és erőt mutatunk”.

Sneider Tamás hangsúlyozta, 1956-ban is azokat a rendszereket támadták, amelyek a rendszer fenntartásának részesei voltak, ezért arra hívta fel követőit, hogy a törvényesség határáig elmenve küzdjenek, az ellenzéki politikusokat pedig arra, bojkottálják azokat a tévécsatornákat, amelyekbe csak akkor hívják be valamelyiküket, „amikor mocskolni lehet”.

Több más szónoklatot követően a demonstrálók egy kisebb csoportja az MTVA székházához buszozott tüntetni.