Volner János: Kinyílhat a pofonláda

 

A Jobbik vezetése brutális karaktergyilkosságot indított ellenem – mondta az M1 Ma reggel adásában a párt korábbi alelnöke, Volner János, aki elmondta, hogy a párt jelenlegi vezetői szerinte a „sírba fogják vinni” a Jobbikot.

A függetlenek soraiban ülő országgyűlési képviselő elmondta, a Jobbik vezetőinek meglett volna a lehetősége, hogy egyesével válaszoljanak arra, mit kerestek Soros György emberei egy jobbikos brüsszeli konferencián, és milyen segítséget nyújtottak a pártvezetésnek.

Hangsúlyozta, hogy nem a párttal van baja, ahol sok tisztességes ember politizál, hanem a Jobbik vezetésével, „amely lopott egy pártot magának és letérítette a nemzeti politizálás útjáról és igyekszik egy balliberális párttá tenni”.

Volner János elmondta, a Jobbik elveszítette tagságát és aktivista hálózatának javát. Becslése szerint ezer aktív tagja lehet most a pártnak, miközben a hivatalos kimutatás tizenháromezerről szól. „A legutóbbi kongresszusra úgy tudtak ötszáz főt összeszedni, hogy a vendégeket is toborozni kellett” – tette hozzá.

Budapest, 2018. szeptember 29. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) és Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője és Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Kinyílott a pofonláda

A politikus elmondta, a Jobbik vezetésének hivatalos kommunikációjával ellentétben a párt nem áll rosszul anyagilag, a frakció, a pártalapítvány és a párt 2,7 milliárd forint felett gazdálkodik. Ez a játszma arról szól, hogy  Jobbik vezetői azzal vannak elfoglalva, hogy erre a vagyonra rátegyék a kezüket, és azt „kedvük szerint működtessék” – mondta.

„Aki Soros György embereivel ápol kapcsolatokat a Jobbik vezetői közül, és közben Volner János pofonládáját feszegeti, az ne csodálkozzon, ha kinyílik a pofonláda, akkor egész bokszteremmel találja magát szemben” – üzent volt párttársainak.

Elmondta, hogy minden kijelentéséért vállalja a felelősséget.

„Tekintettel arra, hogy már nem vagyok párttag, és bizonyos határokat átléptek, nem tartom vissza azokat a dühös embereket, akik a valóságot a közvélemény elé tárják” – mondta Volner.

Volner János, a Jobbik alelnöke. MTI Fotó: Kovács Attila

Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke, ma már a függetlenek között ül az Országgyűlésben (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Kevés az esély a visszaútra

Arra a kérdésre, hogy van-e innen visszaút, úgy válaszolt, hogy „az egyetlen megoldás a tisztújítás lenne, de a nemzeti oldalon álló politikusok közül én voltam az utolsó erős ember, illetve Apáti István, és nem látok esélyt, arra, hogy a Jobbikot vissza lehessen terelni a tisztességes, nemzeti politizálás irányába.”

Elmondta, hogy a párt tagjai között sok tisztességes ember van, ez a vezetés a pártot a sírba fogja tenni.

A tagság lábbal szavazott a jelenlegi vezetés ellen, Sneider Tamás Jobbik-pártelnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető mindent megtett, hogy a belső ellenzéktől megszabaduljon. Számukra a Jobbik tagsága, a párt nem volt fontos, végre akarják hajtani mindenáron a balliberális fordulatot.

Toroczkaival nem egyeztettek 

Egyelőre nem gondolkodtunk a továbblépésen, most a jövő kérdésében le kell ülni a többi volt jobbikos képviselővel, akik tisztességesek, elvhűek.

„Annak idején mi egy magát nemzetinek valló pártba léptünk be, nem egy olyanba, amelyben Sorossal barátkoznak. Korábban etikai eljárás és kizárás járt volna egy olyan konferencia megszervezéséért, mint amelyet Brüsszelben Gyöngyösi Márton és Balczó Zoltán tartott. Most ők szabják meg a párt irányvonalát” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy csatlakoznak-e Toroczkai László pártjához elmondta, nem folytattak erről szóló megbeszéléseket.