A kormányt kérdezik az Országgyűlésben

 

Hétfőn fejezi be őszi ülésszakának első ülését az Országgyűlés. A képviselők az előző héten kezdődött ülés zárónapján a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, azokat kérdések és azonnali kérdések követik egy-egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk szerint a Fidesz padsoraiból Ágh Péter arról kérdezi a belügyminisztert, hogyan alakulna Magyarország jövője önálló határvédelmi rendszerének feladása esetén.

Ellenzéki oldalról ugyancsak többen jelentkeztek Pintér Sándorhoz címzett kérdéssel. Így a szocialista Szabó Sándor arra vár választ, hogy a kormány miért nem biztosít elegendő forrást a településeknek önkormányzati kötelező feladatuk ellátására.

Varju László, a DK képviselője kérdésének címe, Miért veszik vissza a tűzifa-juttatás felét?, az LMP-s Demeter Márta pedig azt kérdezi, hogy a kabinet megteszi-e a szükséges intézkedéseket a rendőrök tömeges pályaelhagyásának megakadályozására.

A jobbikos Bana Tibor az igazságügyi minisztertől kérdezi, Milyen megszorításokat tervez a kormány, ha a korrupció elképesztő mértéke miatt az EU csökkenti az uniós forrásokat?. A Párbeszéd képviselőcsoportjából Kocsis-Cake Olivio az innovációért és technológiáért felelős minisztertől vár választ a nyári vonatjáratok fejlesztése ügyében.