El akarják venni Magyarországtól a kapukulcsot

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint elvennék Magyarország határvédelemhez való nemzeti jogát. Úgy látja, új csata kezdődik. Szakértők szerint Soros György tervét hajtaná végre a német kancellár, ha valóban egy uniós ügynökség venné át a határok védelmét.

Meg kell erősítenünk a külső határaink védelmét például azzal, hogy átfogó hatáskört adunk a Frontexnek. Ez azonban azt is jelenti, hogy a külső határokon fekvő tagországok feladják nemzeti hatáskörüket a határvédelemben – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a Bundestagban.

A kancellár sokadszorra beszélt arról, hogy a migráció kérdésében szolidaritásra van szükség.

Ezzel szinte egy időben az Európai Bizottság (EB) elnöke is arról beszélt, hogy az uniós képviselők előtt Strasbourgban, hogy egy hosszú távú, szolidaritáson alapuló megoldást akar, amelyben az európai határvédelemnek kiterjedt hatáskört szán.

Jean-Claude Juncker kijelentette: 2020-ig tízezerrel több európai határőrre lesz szükség.

Brüsszelben el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát azért, hogy az unió bevándorláspárti erői eláraszthassák a kontinenst migránsokkal – Orbán Viktor miniszterelnök erre figyelmeztetett pénteken a Kossuth Rádióban. A kormányfő kiemelte: Angela Merkel ultimátumot adott a schengeni övezet szélén lévő országoknak, hogy a határvédelmük egy részét adják át Brüsszelnek.

Soros tervét hajtanák végre

Az M1-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint ha Brüsszel átvenné a határellenőrzés jogkörét, az egyet jelentene a migránsok beengedésével. Ez pedig később akár egy újabb magyarországi humanitárius katasztrófához is vezethetne.

Georg Spöttle szerint átjárhatóvá tennék Magyarország határát, migránsok ezreit, tízezreit engednék be, és értelemszerűen bekövetkezne az, hogy Ausztria, Szlovákia, Németország meg más hasonló országok lezárnák a határaikat. A migránsok, mint ahogy most a balkáni útvonalon, tízezren vagy akár százezren is itt rekednének Magyarországon – összegezte a szakértő.

Szlovák és magyar katonák, valamint rendőrök illegális határátlépőnek öltözött katonákat irányítanak vissza a biztonsági határzár túloldalára a Cooperative Effort 2018 nevű, az illegális bevándorlás megakadályozásával kapcsolatos válságkezelési gyakorlat sajtónyilvános napján Kelebia közelében 2018. március 22-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Meghívóként vették Merkel szavait

Hasonló történt 2015-ben, amikor több százezer migráns meghívóként értelmezte Angela Merkel szavait, miszerint Németország képes kezelni az illegális bevándorlást. A Keleti pályaudvaron feltorlódott tömegből sokan a kancellár fotóját szorongatva indultak meg Németország felé, miközben Magyarországra emiatt újabb és újabb csoportok érkeztek.

Schmidt Mária történész szerint a német kancellár most nyíltan arra törekszik, hogy átvegye az Európai Unió irányítását, ezért pedig akár az európai szocialistákkal, liberálisokkal és kommunistákkal is hajlandó szövetséget kötni. Mint írta: a közös nevező a nemzetek szuverenitását képviselő erőkkel való látványos leszámolás, amelynek a főpróbája a magyarok elleni fellépés volt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: az Európát bevándorlókontinensként látó képviselők meg akarják gyengíteni Magyarországot, mert hazánk a migráció elleni küzdelem szimbólumává vált. Ennek része a Sargentini-jelentés is.

A kormányfő hozzátette: az unió már jövő héten napirendre akarja tűzni a határellenőrzés kérdését, Magyarország azonban továbbra is következetesen fogja képviselni azt az álláspontot, hogy csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak együtt élni.