Csökkenhet az intézendő ügyek mennyisége

 

Egy munkacsoport egyenként áttekinti a Magyarországon létező 2200 ügytípust és javaslatot tesz az intézni szükséges ügyek számának csökkentésére – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn a Nyergesújfalun kialakított kormányablak átadásán.

„A kormányzat célja, hogy megszüntesse a felesleges ügyintézést, például vannak olyan bejelentési kötelezettségek is, amelyek esetében a beérkező információkkal sem ellenőrzési, sem statisztikai szempontból nem kezd semmit az állam” – fogalmazott az államtitkár.

Tuzson Bence emlékeztetett arra, hogy korábban már áttekintették az eljárási kérdéseket, aminek az eredményeit a közigazgatásra vonatkozó új törvényi szabályozásba foglalták.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára aktiválja e-személyi igazolványát a kormányablakká alakított nyergesújfalui okmányiroda átadási ünnepségén 2018. július 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja elmondta, a nyergesújfalui városháza földszintjén kialakított kormányablak létrehozására 50 millió forintot fordítottak. Az intézményben négy munkahelyen várják az ügyfeleket, akik 121 fajta ügytípust azonnal elintézhetnek.

A kormánymegbízott ismertette, a megyében itt adták át a kilencedik kormányablakot, amely megjelenésében követi az egész országban megszokott arculatot.