Követhetetlenné váltak az LMP-ben zajló események

 

Nehéz követni az LMP-ben zajló eseményeket. A hétvégén nyilvánosságra került egy felvétel, amely szerint Ungár Péter elnökségi tag arról beszélt, hogy szándékosan érvénytelen szerződést kötött a Ron Werber tanácsadóval. A választások után megválasztott új, férfi társelnök szerint vizsgálják az ügyet, a LMP szóvivője szerint viszont ez a vizsgálat már le is zárult, és minden rendben van.

Ungár Péter tudatosan félrevezette Ron Werbert, az LMP volt kampánytanácsadóját, amikor állítása szerint érvénytelen szerződést kötött vele. Erről beszélt egy, a napokban nyilvánosságra került felvételen a politikus – közölte az M1 Híradója.

A párt azóta megválasztott társelnöke, Keresztes László Lóránt hétfő délelőtt úgy nyilatkozott, az ügyben a vizsgálat még nem zárult le az LMP-n belül. Az LMP országos elnökségének titkára, Kanász-Nagy Máté később már határozottan azt állította, Ungár Péter valótlant mondott, és minden rendben a megállapodással. Az LMP jelenlegi vezetői szerint Ungár Pétert nem fenyegeti semmilyen, párton belüli felelősségre vonás.

Az LMP volt társelnöke, Hadházy Ákos úgy véli, nem ez az első eset, hogy észszerűtlen a párt. Néhány hete a politikus azért hagyta ott az LMP-t, mert minden pártbéli tisztségétől eltiltották, a döntést pedig később szigorították volna. Sallai R. Benedeket a Hadházy Ákossal történt dulakodása miatt zárták ki.

Az áprilisi országgyűlési választás óta egymást érik a fegyelmi ügyek az LMP-ben. A Hvg.hu hétfőn arról írt, hogy fegyelmi eljárás indult az LMP-s parlamenti képviselő Schmuck Erzsébet ellen is, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával, aki Ungár Péter édesanyja.