Burány Sándor mentelmi jogát kérte ki Polt Péter

 

Ittas vezetés gyanúja miatt Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész – közölte a Legfőbb Ügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a legfőbb ügyész ezt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az Országgyűlés elnökénél.

A rendőrség még január 19-én 22 óra 13 perckor ellenőrizte a Burány Sándor által vezetett gépjárművet Budapest IX. kerületében, a Határ úton. Az ellenőrzéskor Burány Sándor elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Az alkoholszonda kimutatta, hogy a politikus szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, a képviselő enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművet.

Burány Sándort csak mentelmi jogának felfüggesztése esetén lehet gyanúsítottként kihallgatni – olvasható a közleményben.

Vállalja a felelősséget a politikus

Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője vállalja a felelősséget az ittas vezetésért. Ezt a politikus hétfőn a Facebook-oldalán közölte, miután Polt Péter legfőbb ügyész ittas vezetés gyanúja miatt a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte.

Burány Sándor azt írta, január 19-én sört fogyasztott, majd autóba ült és vezetett. A közúti ellenőrzést végző rendőrök megállították és szonda megfújására kérték. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványát bevonták, és eljárást kezdeményeztek.