Kettőre csökkent az MSZP elnökjelöltjeinek száma

 

A talpon maradt lehetséges vezetők közül senkit sem támogat – jelentette kis Kunhalmi Ágnes. Az MSZP kongresszusa vasárnap dönt az új elnökségről – közölte az M1 Híradója.

Utat tévesztett az MSZP, ezért a párt újragondolására van szükség – erről beszélt a szocialisták egyik elnökjelöltje a Kossuth Rádióban. Mesterházy Attila úgy vélte, nem tudtak hatni az emberek érzelmeire, ezért esett vissza az MSZP támogatottsága, a választási kudarcuk pedig nem a baloldal összefogásának sikertelenségén múlt.

A választások éjszakáján a szocialisták teljes vezetése lemondott, miután kiderült, hogy a Párbeszéddel együtt a szavazatok 12 százalékát sem tudta megszerezni a párt.

Ezután öten jelentkeztek be a pártelnöki tisztségre. Mára azonban csak ketten maradtak, Mesterházy Attila korábbi pártelnök és Tóth Bertalan jelenlegi frakcióvezető.

Az MSZP megszüntetésével kampányoló Szanyi Tibor, valamint Bródy Gábor választmányi tag még az elnökjelölti meghallgatás előtt visszalépett. Csütörtökön pedig Kunhalmi Ágnes is kiszállt a versenyből. Csak a választmány vezetésére pályázik.

„A változtatás sokkal több erőt és időt kíván” – nyilatkozott az Indexnek. A következő évek egyik legfontosabb stratégiai feladataként a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látja, a céljait pedig továbbra sem adja fel.

Tóth Bertalan korábbi riválisának bejelentése után arról beszélt, pártvezetőként is szorosan együttműködne Kunhalmi Ágnessel. Kunhalmi Ágnes azt is bejelentette, visszalépése ellenére nem ad iránymutatást párttársainak, hogy kit válasszanak elnöknek, ő ugyanis egyik jelöltet sem támogatja.