Puskás: A biztonságos növekedés költségvetése erősen eltér a 2010 előtti költségvetésektől

 

A jövő évi költségvetés a biztonságos növekedés költségvetése, és erősen eltér a 2010 előtti büdzséktől – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdán Budapesten.

A kormánypárti politikus kifejtette: a Fidesz-kormány felelős és előrelátó költségvetési tervezése előzte meg a büdzsé tervezetének benyújtását. Az célba veszi a gazdasági növekedést, a családok támogatását, a biztonságot és teljes foglalkoztatottságot.

Ezzel szemben a 2010 előtt, a baloldali kormányok által benyújtott költségvetésekre az alkalmatlanság és gazdasági csőd volt jellemző – mondta.

Puskás Imre hangsúlyozta: ezekből a költségvetésekből hiányzott a pénz, ugyanakkor megjelent a pazarlás, összességében eladósodottá tették vele az országot. Közben a családokat megszorításokkal, adóemelésekkel sújtották. A baloldali, liberális kormányok 2010 előtt az államadósságot és a munkanélküliséget a duplájára növelték.

Stabilizálták Magyarország pénzügyi helyzetét

A gazdaság az összeomlás, Magyarország az államcsőd szélére került – sorolta a kormánypárti politikus. Úgy vélte: Magyarország elveszítette gazdasági önrendelkezését, az IMF és Brüsszel diktált, 9 évig tartották az országot túlzottdeficit-eljárás alatt,  megszorítást megszorítás követett.

A fideszes politikus kitért arra is: agyonadóztatták a családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat, megalázóan alacsony béreket fizettek a munkavállalóknak, elvettek a közszférában dolgozóktól egyhavi bért, és elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, a gáz árát pedig háromszorosára emelték. A baloldali kormányok alatt több mint duplája volt a társasági adó, és a személyi jövedelemadó, megszüntették a családi adókedvezményeket – hangzott el.

Ezzel szemben a polgári kormányzás óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, stabilizálta pénzügyi helyzetét, felelős költségvetési gazdálkodást folytat, csökken az államadósság, 4 százalék felett van a gazdasági növekedés.

2010 óta 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség, és csúcson van a foglalkoztatási mutató is, folyamatosan nőnek a bérek, csökkennek az adók  – mondta.

2019-ben is meg kell őrizni Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását, és garantálni kell Magyarország biztonságát. Folytatni kell az adócsökkentést, a családok támogatást, ezt szolgálja a jövő évi büdzsé – összegzett.

Szerinte ha az ellenzék nem támogatja azt, csak azt bizonyítja, hogy semmit sem tanultak, és ugyanazt a csődöt mondott politikát folytatnák, amelyre a magyarok piros lapot mutattak az elmúlt három választáson. Azt kérte, a költségvetés elfogadásával támogassák a biztonságos növekedés költségvetését.