Az új társelnök szerint az LMP vezető szerepre tör

 

Tisztújítás zajlott a múlt hétvégén az LMP-ben, a Pécsről érkezett Keresztes László Lórántot választották társelnöknek, akire a kongresszusi küldöttek körülbelül 77-80 százaléka szavazott.

Keresztes László Lóránt a 2018-as országgyűlési választáson az LMP országos listájának a hatodik helyéről szerzett képviselői mandátumot. A közgazdász végzettséggel rendelkező Keresztes László Lóránt közel 8 évig volt önkormányzati képviselő Pécsett – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Szél Bernadett társelnök, országgyűlési képviselő, mögötte Keresztes László Lóránt, előző nap megválasztott társelnök, országgyűlési képviselő, Székesfehérváron, 2018. május 27-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az LMP társelnöke úgy fogalmazott: bármilyen fajta kétharmaddal szemben lehet konkrét eredményeket elérni, ez lesz a feladata az ellenzéknek, az LMP pedig ebben egy vezető szerepet szeretne betölteni.

Keresztes László Lóránt elmondta: nagyon komoly kudarcnak tartják a választási eredményt, mivel a Fidesz kétharmados győzelmet aratott, az LMP pedig a kormányváltást tűzte ki célul. „Ezzel együtt is látni kell, hogy a kormányzati múlttal nem terhelt pártok jelentős mértékben tudták növelni a szavazatszámukat” – fűzte hozzá.

Annak ellenére, hogy kudarc nekünk ez a választás, az LMP előre tudott törni, meg tudott erősödni, amiben nagy érdeme volt Szél Bernadettnek és az általa elvégzett munkának – hangsúlyozta.

Keresztes László Lóránt megjegyezte: a pártban nincsenek törésvonalak, az LMP rendezte leggyorsabban a sorait a választást követően.