Dúró Dóra nem tudja elképzelni további politikai pályafutását a Jobbikban

 

Ha marad is a közéletben, a Jobbikban nem tudja elképzelni politikai pályafutását Dúró Dóra, aki csütörtökön Budapesten újságíróknak nyilatkozva beszélt erről. Mandátuma visszaadásáról még nem döntött.

Az országgyűlési képviselőt bizalomvesztés miatt kedden kizárták a Jobbik országgyűlési frakciójából, mert csatlakozott a Toroczkai László korábbi alelnök – a legutóbbi tisztújításon elnökjelölt – által alapított, de a párt elnöksége által el nem ismert „platformhoz”. A Jobbik elnöksége szerdán visszahívta mandátumából a képviselőt. (Minden jobbikos képviselő külön esküt tett az Országgyűlés megalakulásának napján, amelyben vállalta: ha az elnökség kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válik, képviselői mandátumát visszaadja.)

Dúró Dóra értékelése szerint a Jobbik tisztújítása után most politikai leszámolás zajlik azok ellen, akik nem állnak be a sorba. Szerinte nem lenne bölcs a Jobbik részéről, ha folytatná ezt az utat, mert az pártszakadáshoz vezet.

Kitért arra, hogy tíz évvel ezelőtt szintén volt platform a Jobbikban, az semmilyen következménnyel nem járt a belépőkre nézve, ezért „joggal gondolta”, hogy most sem lesz ennek következménye.

Dúró Dóra a mandátuma visszaadásával kapcsolatban azt mondta, nem szeretné elhamarkodni a döntést, nagy várakozással tekint június 23-ra, a platform ásotthalmi zászlóbontó gyűlésére. Szeretné meghallgatni ott is az emberek véleményét – tette hozzá.

„Nagyon nehéz napjaim vannak most. Ezért az is felmerült bennem – egész komolyan -, hogy az egész közéleti pályafutásomat, szerepvállalásomat befejezem” – fogalmazott.