Toroczkaiék új platformot hoznak létre a Jobbikon belül

 

Toroczkai László Mi magunk néven platformot alapított a Jobbikon belül azzal a céllal, hogy a pártot visszatereljék az alapító okiratban lefektetett szellemiséghez.

Toroczkai László – aki a Jobbik május 12-én lezajlott tisztújításán alulmaradt a szavazatok 54 százalékával elnökké választott Sneider Tamással szemben – kedden Budapesten, a párt Villányi úti irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: pénteken hét jobbikos polgármester és számos jobbikos középvezető vett részt azon gyűlésen, amelyen döntöttek arról, hogy Mi magunk néven a Jobbikon belüli platform létrehozását indítványozzák.

Jelezte: a párt elnöksége dönthet a platform jövőjéről, hiszen a Jobbik mostani alapszabályában nincs platformra vonatkozó szabály, de nem is tiltja semmi annak létrehozását. Kérdésre válaszolva úgy vélte: ha az elnökség elutasító a platformmal szemben, az akár pártszakadáshoz is vezethet. Közölte: a platform június 23-án Ásotthalmon zászlóbontó gyűlést tart, ahová több száz, több ezer embert várnak.