KKM: Hazugság, hogy Magyarország ingatlanalapú letelepedési programot indított

 

A magyar kormány semmiféle ingatlanalapú letelepedési programot nem indított, és nem támogat. Aki ingatlanvásárlásra hivatkozva ad be kérelmet, nem kap automatikusan sem tartózkodási, sem letelepedési engedélyt Magyarországon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtóhírekre reagálva szerdán.

„”Magyarország pekingi nagykövetsége közzétette a konzuli információs honlapján, hogy a néhány kínai és magyar médiumban megjelenő hír, miszerint Magyarország ingatlanalapú letelepedési programot indított, hazugság. Nagykövetségünk minden olyan portálhoz és közösségi oldalhoz elküldte a hivatalos magyar álláspontot, amely az álhírt közölte. Kértük az álhír közlésének befejezését, és a hivatalos tájékoztatás közzétételét”” – írja közleményében a tárca.

Hongkongban látott napvilágot hirdetés

Sajtóbeszámolók szerint egy kínai cég új magyar, ingatlanalapú letelepedési programot hirdet a közösségi médiában, azt állítja, állami garanciákkal rendelkezik a projekt működésére.

A hirdetett programot ingatlanbefektetési bevándorlásnak hívják, minimum 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt. A reklám mögött álló hongkongi vállalkozás, az LSP International tulajdonosa Lian Wang kínai üzletember, aki részt vett a tavaly felfüggesztett kötvényprogramban is.