Egyre valószínűbb, hogy kettészakad a Jobbik

 

A tagság többsége követné őt egy új pártba – erről beszélt Ásotthalom jobbikos polgármestere az Echo Tv-ben. Toroczkai László szerint még a héten eldőlhet, hogy a támogatóival együtt kilép-e a Jobbikból. Mint mondta, voltak, akik eddig nem merték nyíltan vállalni, hogy vele vannak, de ha lenne rá lehetőségük, otthagynák a pártot. Elemzők szerint egyre biztosabb, hogy kettészakad a Jobbik – hangzott el az M1 Híradójában.

Csak kihasználta őt a Jobbik vezetése – erről beszélt Toroczkai László az Echo Tv műsorában hétfőn. A Jobbik volt alelnöke egy zsebkendőhöz hasonlította magát, amit bármikor el lehet dobni. Szerinte a migrációs válságban Ásotthalom polgármesterként jól jött a neve Vona Gábor körének, de még egyszer – mint mondta – nem fogja hagyni, hogy a Jobbik vezetése kihasználja őt.

Toroczkai László már a Jobbik kongresszusa után arra utalt, hogy kiléphet a pártból, és azt is megemlítette, hogy a tagság nagy része követné őt. Ez látszott a csalódott jobbikosokon is, akik közül sokan még a program vége előtt otthagyták a kongresszust.

A Toroczkai László mellett elnökhelyettesként induló Dúró Dóra is arról beszélt az újságíróknak, hogy bizonytalanná vált a jövőjük a pártban. A sajtóban pedig sorra jelentek meg a hírek arról, hogy a Jobbiknál szinte biztos a pártszakadás.

Toroczkai László hétfőn az Echo Tv-nek nem is tagadta, hogy valóban felmerült ilyesmi. Azt ugyanakkor hozzátette, továbbra is fontos neki az a közösség, amely őt támogatta, és szerinte azok az emberek többségben vannak a Jobbikban. Azt mondta, bár sokan nem merték nyíltan vállalni a véleményüket, ha lenne rá lehetőségük, vele tartanának egy új pártba.

Toroczkai László hozzátette, „egyelőre Ásotthalom ügyeivel fog foglalkozni, mindeközben viszont – mint mondta – támogatóival együtt megszervezik magukat”.