Liberálisok: A változás szövetségét fenn kívánjuk tartani

 

A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése úgy tűnik sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre. Ezt Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke mondta a választás utáni sajtótájékoztatón.

„A Magyar Liberális Párt a logójuk nélkül vállalta az MSZP-Párbeszéddel való szövetség megkötését, kellő alázattal viseltettünk a demokrata ellenzék iránt. Hittünk abban, hogy hozzá tudunk tenni a növekedéshez” – nyilatkozta Bősz Anett.

Végül elmaradtunk a kitűzött céltól, ezért ilyenkor az egyetlen megoldás a szövetséges pártok számára, hogy a vezető testület felajánlja a lemondását – fogalmazott a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője.

Bősz Anett szerepelt az MSZP-Párbeszéd listájának a 15. helyén, ahová további két tagot delegálhatott a Magyar Liberális Párt – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

„A változás szövetségét az országgyűlési munkán belül is fenn kívánjuk tartani” – közölte Bősz Anett.

A Párbeszéd három politikusához (Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Tordai Bence) csatlakozik az MSZP–Párbeszéd közös listájáról az országgyűlésbe jutott Bősz Anett, valamint a szocialista Burány Sándor, aki továbbra is az MSZP tagja marad.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke korábban kijelentette, szeretne fenntartani az MSZP és a Párbeszéd együttműködését, két frakcióban, de egy szövetségben.