Fidesz: A „Soros-hálózat” Brüsszelben akciózik, hogy folytathassa a migráció szervezését

 

A Fidesz-frakció szerint a „Soros-hálózat” továbbra is totálisan szembemegy a magyar emberek akaratával; Brüsszelben akciózik, hogy folytathassa a migráció szervezését és ezért meg akarja akadályozni a Stop Soros-törvénycsomag elfogadását.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált, hogy a magyarországi civil társadalom védelmében tüntetett az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet az Európai Parlament brüsszeli székháza előtt a nap folyamán, az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában készülő magyar különjelentésről szóló vita megkezdése előtt.

Iverna McGowan, az AI európai intézményekhez delegált irodájának igazgatója aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénytervezettel kapcsolatban, mivel az szerinte „gyakorlatilag a bezárását vonná maga után az olyan szervezeteknek, amelyek az emberek jogait és szabadságát védik, mint a Magyar Helsinki Bizottság vagy az Amnesty International.”

A Fidesz-frakció közleményében az áll: a magyar emberek a választáson minden eddiginél erősebb felhatalmazást adtak a nemzeti kormánynak ahhoz, hogy megvédje az országot a migrációtól. Ezért szerintük szükség van a Stop Soros-törvénycsomag elfogadására, mert annak az a célja, hogy mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen szigorúan felléphessenek. Fenntartják, hogy a migrációt elősegítő szervezetek tevékenységét szigorúan kell szabályozni – írták.