Tizenegy európai országban írták alá a kisebbségvédelmi kezdeményezést

 

A legtöbben a Kárpát-medencében írták alá a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést - mondta Csáky Csongor, Rákóczi Szövetség főtitkára.

A főtitkár az M1 reggeli hírműsorában emlékeztetett, 1,32 millió ember írta alá a kezdeményezést, ebből mintegy 900 ezer aláírás érkezett Magyarországról és a Kárpát-medence országaiból. A maradék támogató aláírás más európai államokból, például Spanyolországból, Litvániából, Dániából és Bulgáriából érkezett.

Hozzátette, az ügy “történelmi sikeréből” az látszik, más közösségeknek is fontos volt az őshonos kisebbségek védelme.

Magyarországon 643 791 ember írta alá a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést – közölte az aláírásgyűjtést Magyarországon szervező Rákóczi Szövetség főtitkára szerdán Budapesten, miután az aláírásokat átadták a Nemzeti Választási Irodának.

Csáky Csongor elmondta: 385 623 aláírás érkezett papíron, 258 168 pedig elektronikus formában.

A főtitkár kiemelte: Magyarország össznemzeti ügyként kezelte a kezdeményezést, az aláírásgyűjtésben részt vettek az egyházak, valamennyi frakcióval rendelkező párt, a települési önkormányzatok és az egyetemisták, valamint sok jóérzésű magyar ember.