Rogán: Új kormány lesz, új struktúrával

 

2014-hez képest jelentősen megváltoztak a körülmények Európában – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az M1-nek.

Magyarország döntött, az emberek megjelölték, mi a választás legfontosabb kérdése, ezáltal pedig a következő négy év legfontosabb kérdései is: a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás megvédése – fejtette ki a miniszter.

Négy évvel ezelőtt még nem volt migráció, és nem akartak még sokan európai egyesült államokat a nemzetek Európája helyett – emlékeztetett. Ma ezek mind ott vannak az asztalon, így egy új kormányzati struktúrának ezekre a kihívásokra kell választ adnia.


Ezért a kormány az eddigi rendben befejezi a munkáját, a miniszterelnök pedig szerdán megkéri a kabinet tagjait: készítsék el az elmúlt időszak lezárását és az átadás-átvétel dokumentációit – folytatta. Ha nem akarunk migrációt – és az emberek úgy döntöttek, hogy ők akarják eldönteni, kivel élnek együtt –, akkor nekünk azt is meg kell mondanunk, hogyan kezeljük a népesedés kérdését – mutatott rá, egy még erőteljesebb, még határozottabb családközpontú politikát tartva szükségesnek.

Magyarország olyan szövetségeseket is találnia kell nagyobb számban, akik velünk együtt képviselik a nemzetek Európáját. Nem szabad engednünk, hogy a fejünk felett hozzanak meg olyan döntéseket, amelyek aztán meghatározzák a magyar emberek életét – hangoztatta.

Mindenkinek ezeket a feladatokat kell első helyen kezelnie – közölte. A miniszterelnök már dolgozik az új kormánystruktúrán és feladatmegosztáson, amelyhez a kormánypártok elnökségétől megkapta már a felhatalmazást, és amelyet a parlament elé terjeszt majd annak megalakulása után.