Demográfiai fókuszú kormányzásban gondolkodik a miniszterelnök

 

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a választáson – jelentette ki a miniszterelnök keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján. Az elmúlt 28 év talán legerősebb legitimációjával induló kormány elkötelezett a nemzetek Európája mellett, azonban ez korántsem az európai egyesült államok létrehozására utal – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Valójában a saját életünket érintő minden kérdésben itthon szeretnénk dönteni, betartva azokat a szabályokat, amelyeket az európai közösségben elfogadott Magyarország, azonban nem túllépve azokon a kereteken amelyeket a létező szerződések kijelölnek – mondta a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy világosak a választóvonalak a nemzeti szuverenitás és a közösségi intézményi kompetenciák között.

„Nem szeretnénk, ha ezeket fokozatosan felszámolnák. Az elmúlt években látjuk azokat a törekvéseket, hogy ezeket megpróbálják bedarálni” – jegyezte meg kovács Zoltán.

Egyértelmű iránymutatás a választók akarata

Annak a felhatalmazásnak a birtokában, amelyet a magyar emberektől a Fidesz–KDNP politikai közössége kapott, egy olyan megkérdőjelezhetetlen többség, illetve felhatalmazás, amely az elmúlt évek történéseinek fényében, az Európa jövőjéről szóló viták közepette is teljesen egyértelmű iránymutatást és mandátumot ad a kormánynak – magyarázta.

A kampány fő témájaként az illegális migráció, illetve az azt szerevező szervezetek és a politikai erőkkel szembeni fellépés az előttünk álló évek, illetve évtizedek legnagyobb kihívása lesz. „Ebből nem szabad engedni már csak azért sem, mert a migrációhoz kapcsolódó kérdések az Európa jövőjéről futó vitákhoz is kapcsolódnak” – fejtette ki Kovács Zoltán.

Rendkívüli feladatokat lát majd el a kormány

Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyek a következő néhány hónapban rendkívüli feladatokat adnak majd a kormánynak, nem beszélve arról, hogy az ENSZ-ben egy olyan tárgyalás van napirenden, amelynek a végére ősszel pontot szeretnének tenni, azonban teljességgel szürreális javaslatokat próbálnak elfogadtatni az illegális migrációval kapcsolatban – mondta.

Orbán Viktor keddi nemzetközi sajtótájékoztatójával kapcsolatban azt emelte ki, hogy a miniszterelnök demográfiai fókuszú kormányzásban gondolkodik. A kormányfő egy korábbi beszédére hivatkozott a Kovács Zoltán, amelyben a miniszterelnök a magyar gazdasági és politikai döntéshozatal négy pillérét emelte ki.

Elsőként a versenyképességet, másodszor a munkaalapú társadalmat, harmadikként a demográfiát említette, hozzátéve, hogy a kedvezőtlen demográfiai adatokat nem a migrációval kell megoldani, negyedszer pedig  az identitás kérdését is felvetette, amely már sokszor felmerült az illegális migráció kapcsán.