Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége

 

„Az első szó a köszöneté, örülünk annak, hogy a választópolgárok ilyen sokan részt vettek a döntés meghozatalában” – nyilatkozta Karácsony Gergely az MSZP–Párbeszéd sajtótájékoztatóján.

„A magas részvételi számokat látva, abban bíztunk, hogy ez a változásnak a jele. Látva a végeredményt, nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak a változást akaró, hanem a kormányt támogató polgárok is szavaztak” – mondta Karácsony Gergely.

Más jövőt szántunk Magyarországnak attól, mint amiről ma döntött a magyar választópolgárok többsége – közölte, majd úgy folytatta: a választások eredménye után sem változik meg a véleményünk, amely szerint Magyarországnak más irányba kell mennie.

„Van néhány olyan tanulság, amit érdemes megjegyezni: még mindig a demokratikus ellenzék az erősebb ellenzék Magyarországon, hosszú távon igaz az, hogy a kormányt baloldalról lehet leváltani” – vélekedett Karácsony Gergely. „Azt is látni kell, hogy a demokratikus ellenzéki tábor legerősebb szövetsége az MSZP–Párbeszéd” – mondta. „Az a szövetség, amit létrehoztunk, sokak szívében reményt gyújtott, és bár a várt eredmény elmaradt, a pártszövetség bejutott az Országgyűlésbe” – közölte.

„Nagyobb társadalmi beágyazottság és megújulás – ezek lesznek a jövőbeli feladataink. Közelebb kell jutnunk a magyar emberekhez, azon az úton pedig, amin elindultunk, tovább kell mennünk, és újra kell újjáépíteni a magyar baloldalt.

 Molnár Gyula, az MSZP elnöke megerősítette: helyes volt a pártszövetségre vonatkozó megegyezés.

„Sikerült ledöntenünk azt a falat, ami a politika és a civilek között volt korábban. „Egyértelműen sikernek tekintjük azt, hogy képesek voltunk a változás szövetségének a programját eljuttatni az emberekhez” – nyilatkozta Molnár Gyula az MSZP–Párbeszéd sajtótájékoztatóján.

„Amikor elkezdtük ezt a munkát, azt tapasztaltuk, hogy néhány párt a saját pályáját futotta. Egyéni érdekből megtagadták az együttműködést, míg az MSZP közös jelöltekről beszélt a győzelem forgatókönyveként, még a Párbeszéddel történő megállapodás előtt” – közölte.

Az MSZP elnöksége benyújtotta a lemondását, felelősnek tartjuk magunkat a kialakult helyzetért – jelentette be Molnár Gyula.

Az MSZP–Párbeszéd választási eredmények előtt tett nyilatkozatait itt olvashatja el.