Hadházy távozik az LMP társelnöki posztjáról

 

Lemond társelnöki pozíciójáról az LMP-s Hadházy Ákos, mandátumát azonban egyelőre nem adja vissza – mondta a politikus az MTI-nek vasárnap éjjel. Szél Bernadett a választások éjszakáján tartott beszédében köszönetet mondott a választópolgároknak, akik az ellenzéki pártokra szavaztak,

Hadházy Ákos LMP-s társelnök lemond pozíciójáról – derül ki az MTI-nek adott nyilatkozatából. A politikus a választáson Szekszárdon alulmaradt Horváth István fideszes jelölttel szemben.

Szél Bernadett: Ezután kétszer úgy kell küzdeni, ahogy eddig

Szél Bernadett a választások éjszakáján tartott beszédében köszönetet mondott a választópolgároknak, akik az ellenzéki pártokra szavaztak, kiemelten is az LMP szavazóinak. Kijelentette: el kell ismerni, hogy a kormányváltás nem sikerült, „de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk a küzdelmet”, „a munka itt és most el fog kezdődni”.

Szerinte pártjának nem a programján kell változtatnia, hanem azon, ahogyan közvetítik azt a választók felé.

A párt miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: az LMP és az Új Kezdet derekasan küzdött, és hiába ért el jobb eredményt, mint korábban, ezután kétszer úgy kell küzdeni, ahogy eddig. „Mostantól ezen fogok dolgozni”, még nagyobb alázattal – tette hozzá. Hangsúlyozta: a jövő a mi kezünkben van, bármit is mutatnak most az eredmények, azért kell küzdenünk, amit szeretünk – és mi Magyarországot szeretjük.

Az LMP választási eredmények előtt tett nyilatkozatait itt olvashatja el.