Halász: A demokrácia ünnepe van

 

Fidesz eredményváró központjából, a fővárosi Bálnából jelentkezett a közrádió tudósítója, akinek Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője adott rövid interjút. Halász János köszönetet mondott a választóknak a magas részvétel miatt, és külön köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re és jelöltjeire szavaztak.

A magas részvételi arány azt jelenti, hogy az emberek átérezték a választás súlyát, azt, hogy az ország jövőjéről is dönthettünk – mondta a szóvivő, hozzátéve: ma a demokrácia ünnepe van.

 

Úgy fogalmazott: a kampány nagyon erős volt, „az ellenzék részéről rettentő durva, mi nem hagytuk magunkat, nem hagytuk az országot”. Szerencsésnek nevezte, hogy tudtak beszélni „arról, ami előttünk áll”, az ország sorsáról, a magyar kultúra megőrzéséről és arról, hogy megmaradhasson a migrációellenes, nemzeti kormány, ne „Soros jelöltjei” jöjjenek. A választók ezt ma értékelték, az eredményeket pedig hamarosan látni fogjuk. A magas részvétel mindenképpen erős felhatalmazást jelent majd a következő kormánynak  – tette hozzá.