Gyurcsány: A demokratikus ellenzéknek kudarc az eredmény

 

A DK első önálló megméretésén bejutott a parlamentbe, jelenlegi tudásunk szerint majdnem megkétszerezi eddigi mandátumainak számát – mondta vasárnap este Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Hozzátette, kétségtelen ugyanakkor és ennél lényegesen fontosabb, hogy a teljes demokratikus ellenzék „ebben a sikerben nem osztozhat”.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy habár az eredmények és a választás tartalmi értékelésére még kell várni, de „kockázat nélkül mondhatom, nem találjuk az ellenszerét annak a politikának, amit a Fidesz az elmúlt években végez”.

A pártelnök sikerként könyvelte el, hogy a DK első önálló megméretésén bejutott a parlamentbe, és a jelenlegi adatok szerint majdnem megkétszerezi eddigi mandátumainak számát, ugyanakkor – tette hozzá – kétségtelen, hogy a teljes demokratikus ellenzék „ebben a sikerben nem osztozhat”.

A választás nem szabad és nem tisztességes, ezzel együtt nem marad más dolgunk, mint küzdeni a kormánnyal szemben – jelentette ki, és kiemelte: a DK politikájának lényege, hogy „nem alkuszunk meg ezzel a rendszerrel, ádáz ellenfele marad a DK mindannak, amit a Fidesz képvisel. Gondolom, hogy lesz hozzá kellő kitartásunk”.

A DK választási eredmények előtt tett nyilatkozatait itt olvashatja el.