Boros Bánk: Most jóval töredezettebb az ellenzék

 

Országgyűlési képviselőket választ ma Magyarország. A részvétel minden eddiginél magasabb, délután egy óráig a választópolgárok mintegy 42,32 század százaléka adta le szavazatát. Boros Bánk Levente az M1 Ma Délután című műsorában úgy vélekedett: a legnagyobb kérdés idén, hogy melyik párt tudta mozgósítani szavazótáborát.

Az M1 Ma Délután című műsorában Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója elmondta, nem számított ekkora részvételre. Pár napja még 65 százalékos részvételről beszéltek, azonban hozzátette, még az is megtörténhet, hogy 70 százalék alatt marad a részvétel, ugyanis a számok csökkenő tendenciát mutatnak.

Boros Bánk Levente hozzátette, elsődlegesen az a kérdés, hogy melyik párt tudja leginkább mozgósítani a szavazóit. Példának hozta, hogy a kormánypártok a hódmezővásárhelyi események után „magukhoz tértek”, nagyon komoly energiát fordítottak az utóbbi időben a mozgósításra, és „nagyon beleálltak” a mozgósításba. Megjegyezte, az ellenzék azt gondolja, hogyha magas lesz a részvétel, az előnyükre válhat, azonban kérdéses, hogy át tudták-e adni az üzeneteiket a választóknak.

A Médianéző igazgatója arról is beszélt, hogy míg a korábbi választásokon két nagy tömb állt egymással szemben, most jóval töredezettebb az ellenzék. Azt mondta, ez a kis pártok szempontjából egyfajta hazárdjáték.