Hadházy-ügy: az ügyészséghez fordult a földalapkezelő, Budai feljelentést tett

 

Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón megerősítette a korábban a sajtóban megjelent hírt, miszerint a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul az LMP-s társelnök Hadházy Ákossal kapcsolatban felmerült aggályok miatt – kiemelte, az a gyanú merült fel, hogy az ellenzéki politikus rokona egy strómanhálózat része, amelynek köszönhetően körülbelül 800 millió forintnál valamivel több összeget próbáltak meg földvásárlásokra fordítani. A Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett Hadházy Ákos földügyei miatt.

Ráadásul minden szál egy bankszámlához vezet vissza, ahonnan a különféle vevők próbáltak előlegeket,  illetve a végleges vételárat utalni. Jelen információk alapján mindez a Hadházy-családhoz köthető, ennek megfelelően megteszik a szükséges ügyészségi feljelentést és reményei szerint nyomozás is indul ezzel kapcsolatosan – húzta alá.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára (MTI Fotó: Kovács Attila)

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára (MTI Fotó: Kovács Attila)

Bitay Márton Örs hangsúlyozta: „fontosnak érzem, hogy egy olyan ember, aki rengeteget ócsárolta és a taposta a Földet a gazdáknak programot, az kifejezetten érdekel majd engem is, hogy milyen eredményre fog jutni az ügyészség ezzel kapcsolatosan, hogy az ő családja mennyiben érintett egy strómanhálózat vonatkozásában”. „Ez nem lenne újdonság az LMP-nél, hiszen az a Sallai Róbert Benedek, aki egyébként a földhaszonélvezeti pályázatok szerencsés nyertese, ő is délelőtt még megművelte ezeket a földeket, azután délután bejött a parlamentbe és elmondta, hogy csak Fideszesek nyernek az állami termőföld programon” – tette hozzá.

Rossz viccnek és aljas lejáratásnak nevezte korábban az ügyet Hadházy Ákos. Szerinte az anyjának semmilyen szerepe nem volt a Földet a Gazdáknak! program árverésein, mert nem vásárolt földet. De azt elismerte, hogy utalt pénzt. Azt mondta, ennek még utánanéz. Az LMP-s Smuck Erzsébet szerint pedig karaktergyilkosság zajlik a párt társelnöke ellen.

Budai Gyula feljelentette Hadházy Ákost 

A Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett Hadházy Ákos „gyanús földügyei” miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen kedden Budai Gyula. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője ezt bejelentve újságíróknak arról beszélt: dokumentumok igazolják, hogy az LMP-s politikus „apja és anyja strómanhálózat tagjaként játszotta ki a földtörvényt”, és egy német üzletembernek több százmillió forint értékű földet játszottak át, utóbbi pedig egy hasonló nagyságrendű földliciten egy korábban többször ilyen célra használt „strómanszámláról” utalt harminc milliós előleget.

Budai Gyula, a Fidesz képviselője (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Budai Gyula, a Fidesz képviselője (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Budai Gyula hangsúlyozta: napokig vártak az ellenzéki politikus válaszára a témában, de ő  folyamatosan mellébeszélt, ezért csalás és más bűncselekmény miatt tette meg feljelentését, hozzátéve, bízik abban, hogy ez a beadvány „összeér” majd a Nemzeti Földalapkezelő nap folyamán tett beadványával.