888.hu: Újabb Soros-szervezet avatkozik be a kampányba

 

A Soros-birodalom újabb nemzetközi szervezete, az Avaaz szállt be a magyar választási kampányba célzott és válogatott online üzenetekkel - olvasható a 888.hu portál szombati cikkében.

Az írás emlékeztet arra, hogy az „Avaaz egy nemzetközi, bázisdemokratikusnak mondott milliós online aktivistasereg, szerepük volt a legutóbbi francia, német és olasz választási kampányban is”.

A cikk szerint a technika hasonlatos ahhoz, mint amit a Soros Györgyhöz köthető alapítványok tettek Kanadában: a választási törvényt kikerülve úgynevezett harmadik személyek – nekik nem kell elszámolniuk kampánybüdzséjükről, pedig a kanadai választási törvény is meghatározza a jelöltenként elkölthető pénzek összességét – elképesztő pénzekkel tolták meg Justin Trudeau progresszív jelöltjeit a billegő körzetekben, a legtöbb esetben sikerrel. A kanadai konzervatív képviselők egyöntetű álláspontja szerint ez választási csalás, mert míg ellenfeleik korlátlan pénzből kampányolhattak, ők csak a törvényi értelemben rendelkezésre álló forrásokat használhatták fel.

Az Avaaz mindig a bevándorlásellenes erők ellen kampányol – hívta fel a figyelmet a cikk, példaként említve, hogy Franciaországban és Olaszországban az Avaaz a bevándorlást ellenző jobboldali pártok ellen kampányolt, mégpedig a bizonytalanok vagy a távolmaradást fontolgatók körében.

Az írás szerint az Avaaz hazai föltűnésének van előzménye: korábban arra kérték netes aktivistáikat, szavazzanak arról, mit tegyen az Avaaz Magyarországon. Ennek lehet az eredménye, hogy szombaton a Facebook Messengerében kormányellenes hirdetések tűntek fel.

„Ezzel bizonyítottá vált, hogy szinte korlátlan pénzügyi források mozgósításával egy újabb nemzetközi, a kampányköltéseiről nem beszámoltatható Soros-szervezet szállt be a magyar választási kampányba, természetesen Orbánnal szemben és a bevándorláspárti ellenzék mellett kampányolva” – olvasható a cikkben, amely emlékeztet arra, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns Soros György világszerte dollármilliárdokat áldoz politikai és üzleti céljainak érvényesítéséért.