Újabb pártnak ajánlott pénzt a Jobbik

 

Újabb pártnak ajánlott pénzt a Jobbik, hogy a párt javára léptesse vissza jelöltjeit. Erről a TV2-nek beszélt a Független Kisgazdapárt alelnöke. A párt vezetése később döntött is arról, hogy jelöltjeik visszalépnek a Jobbik javára. A Fidesz szerint szervezett választási korrupció, ami a Jobbiknál történik – hangzott el az M1 Híradójában.

Különböző anyagi támogatásokat ajánlott fel a Jobbik annak fejében, ha visszaléptetik jelöltjeiket a javukra – erről a Független Kisgazdapárt alelnöke beszélt a TV2-nek. Paulina László bemutatta a megállapodás szövegét is. A szerződést a Jobbik részéről Szabó Gábor pártigazgató, valamint Staudt Gábor országgyűlési képviselő írták alá.

A kisgazdapárt politikusa a megállapodás részleteiről is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy „ők fizetik a Független Kisgazdapárt különféle személyeinek igényeit, a bérüket és a járandóságaikat, emellett a kisgazdapárt székházának rezsijét és az irodavezető munkadíját is fizetni kívánják.

Közben a Független Kisgazdapárt közleményt adott ki, amelyben azt írták, többségi döntés született a pártban arról, hogy a Jobbik javára visszaléptetik jelöltjeiket.

Nemcsak a kisgazdák mondtak le a jelöltségről

Az elmúlt napokban nemcsak a kisgazdák mondtak le a jelöltségről a Jobbik javára. Kedden derült ki, hogy Veszprém megyében egy LMP-s politikus is visszalép a jobbikos jelölt javára.

A hét elején pedig nyilvánosságra került egy hangfelvétel. Ezen a Jobbik kiskunhalasi jelöltje, Farkas Gergely győzködi az LMP-s Midi Melániát, hogy lépjen vissza. Azt mondta, csoda kellene neki a nyeréshez. De arra utalt, hogy ha a többiek visszalépnek, akkor már lehet esélye.

A Fidesz kiskunhalasi szervezete közleményben úgy reagált: követelik Farkas Gergely visszalépését, hiszen – mint fogalmaznak – nincs helye annak a képviselőjelöltnek a magyar közéletben, aki törvénytelenül, megvesztegetéssel és álságos módon akar mandátumot szerezni.

A Jobbik európai parlamenti képviselője, Morvai Krisztina a kiskunhalasi ügyről azt mondta, mára azt látni, hogy a Jobbik üzletemberek kezében van, így szerinte nem egyedi esetről lehet szó.

A Jobbiknál szervezett választási korrupcióról lehet szó, ugyanis a párt Simicska Lajos pénzén vásárolja meg az embereket és a különböző pártokat, hogy visszalépjenek a javukra – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, és hozzátette, a visszaléptetések kapcsán a Fidesz megteszi a szükséges jogi lépéseket.