Fidesz: 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat Budapesten

 

A tervek szerint 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat a fővárosban, az erről szóló kormányhatározat már megszületett – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője és Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságírókkal.

Gulyás Gergely kiemelte: Budapestnek és különösen a külső kerületeinek egyik nagy problémája, hogy még mindig vannak olyan utak, amelyek nincsenek lebetonozva.

A kormány azonban garantálja, hogy 2022 végéig – nagyjából egyenletes ütemben – leaszfaltozzák az összesen 325 kilométernyi földutat, aminek a költsége mintegy 100 milliárd forint – közölte a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy ezzel az életminőség és a közlekedés is nagymértékben javul majd.

Szatmáry Kristóf arról beszélt, hogy télen a sár, nyáron a por keseríti meg az életét annak a több százezer budapesti lakosnak, akik szilárd burkolat nélküli utcában laknak.

A legtöbb ilyen út a XVII. és a III. kerületben van – mondta a politikus, hozzátéve, hogy választókerületében, a XVI. kerületben 16 kilométer földút van, ami 50 utcát jelent csaknem 1500 családdal. Azt is megjegyezte, hogy sok helyen már megvannak az útaszfaltozáshoz szükséges elfogadott kiviteli tervek.