Be kell tiltani a Soros-szervezetek működését a kormány szerint

 

Be kell tiltani a Soros-szervezetek működését – ezt javasolja a kormány az utóbbi napokban nyilvánosságra került ügyek miatt. A gyanú szerint a Migration Aid nevű csoport illegálisan adatokat gyűjtött a magyar határra érkező bevándorlókról. Egy, a Magyar Idők birtokába jutott hangfelvételből pedig a lap szerint az derül ki, hogy több száz milliárd forintot költött már el Soros György az alapítványain keresztül Magyarországon, és legalább 2000 ember dolgozik azon, hogy az ő akarata érvényesüljön. A kormány szerint a választások után a lehető leghamarabb el kell fogadni a Stop Soros törvénycsomagot – hangzott el az M1 Híradójában.

Kétezren dolgoznak Soros György céljaiért itthon. Erről ír a Magyar Idők. A lap azt állítja, megszereztek egy olyan hangfelvételt, amelyen a Soros Fund Management egykori pénzügyi vezetője beszél, és azt mondja: legalább kétezer ember dolgozik Magyarországon azért, hogy érvényre juttassa Soros György akaratát.

Több más hangfelvétel is előkerült

A Magyar Idők közben több hangfelvételt is közölt. Ezeken a Soros Györgyhöz kötődő Migration Aid munkatársa Siewert András beszél, és elismeri, minden a pénzről szól. Siewert András azt is elismeri, hogy aktív és kiterjedt kapcsolatuk van külföldön. Németországban például közvetlenül a katonai attaséval tartják a kapcsolatot.

A hangfelvételekből az is kiderült, hogy a Migration Aid adatokat gyűjtött a Szerbiából a röszkei tranzitzónába érkező menedékkérőkről. A titkos felvételen elismerték, hogy táblázatuk van a bevándorlókról, és ezt nem kötötték az állam orrára.

Engedélyhez kell kötni a bevándorlással foglalkozó civilek munkáját

A cikk megjelenése után sajtótájékoztatót tartott Siewert András. Azt mondta, átverték és csapdába csalták őket. Ugyanakkor nem cáfolta a megjelent híreket, és azt is elismerte, hogy a felvételen ő beszél.

A kormány szerint egyre több ügy bizonyítja, hogy Soros György beavatkozik a magyar belpolitikába. Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, kitartanak amellett, hogy a bevándorlással foglalkozó civilek munkáját engedélyhez kell kötni.

Továbbra sem kaptak választ, hogy miért építenek adatbázist illegálisan és, hogy ezt mire fogják a későbbiekben használni, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy Soros György által finanszírozott szervezet, amelynek célja a migráció és annak szervezése, és amely ellen a leghatározottabban fel kell lépni – hangsúlyozta Tuzson.

A hatóság is vizsgálódik az ügyben

Az adatgyűjtések miatt az Adatvédelmi Hatóság is vizsgálódik. A hatóság elnöke, Péterfalvi Attila azt mondta, felkeresik a Migration Aidet, hogy megtudják, igaz-e, hogy a menekültekről adatbázist vezetnek. És kivizsgálják azt is, kikről és milyen adatokat gyűjtöttek, és továbbítják-e azokat valahova.

Kapcsolódó tartalom