Az LMP visszalép a Jobbik javára Veszprémben

 

Kedd este jelentette be a párt elnökségi tagja a döntést. Pár napja egy hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen egy jobbikos jelölt pénzt ajánl a visszalépésért, ugyancsak az LMP-nek. A Fidesz szerint a Jobbik – pénzért cserébe – megvásárolja a visszalépéseket – hangzott el az M1 Híradójában.

Az LMP elnökségi tagja az ATV-ben jelentette be, hogy képviselőjelöltjük, Ságodi Zoltán visszalép a Jobbik javára. Ungár Péter azt nem indokolta meg, hogy miért.

A Jobbik szóvivője – nem sokkal később – a műsorban tudta meg az újabb visszalépést. Mirkóczki Ádám azt mondta: ők a legerősebbek az ellenzéki oldalon.

Pár napja került nyilvánosságra egy jobbikos hangfelvétel. Ezen a párt kiskunhalasi jelöltje, Farkas Gergely győzködi az LMP-s Midi Melániát, hogy lépjen vissza. Azt mondta, „csoda kellene neki a nyeréshez”. De arra utalt, hogyha a többiek visszalépnek, akkor már lehet esélye.

A fideszes Budai Gyula szerint a Jobbik pénzt ajánl az ellenzéki jelölteknek, akik aztán visszalépnek a Jobbik javára. Hangfelvétel is bizonyítja, hogy a Jobbik pénzt ajánl a visszalépésekért. A Fidesz ezért nem tartja kizártnak, hogy sorozatos visszalépések lesznek a Jobbik javára.