Budai szerint Czeglédy zsarolhatja a DK-t és az MSZP-t

 

Czeglédy Csaba és bűnszervezete az MSZP és a DK finanszírozását hajtotta végre az államtól és a diákoktól ellopott milliárdokból – jelentette ki a fideszes politikus a Fidesz.hu-n megjelent interjúban.

Budai Gyula felidézte: Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, aki szerint a szocialistákhoz sok helyről vándorolt pénz. A DK-elnök akkor úgy fogalmazott: az hogy honnan vándorolt, jobb ha nem tudjuk.

Gyurcsány Ferenc 2013-ban egy pódiumbeszélgetésen közölte az MSZP-vel kapcsolatban, hogy ő volt a párt elnöke, „sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk” – mondta.

A DK elnöke később úgy próbálta tompítani szavait, hogy valójában nem is illegális pénzekre gondolt, azt viszont nem volt hajlandó elárulni, akkor mégis milyen pénzekre utalt.

Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amivel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet és a szocialistákat. „Ezért védik, ezért falaznak neki, ezért akarják kihozni a börtönből” – tette hozzá Budai Gyula.

A Fidesz meggyőződése szerint Czeglédy Csaba és „bűnszervezete” az MSZP és a DK finanszírozását hajtotta végre az államtól és a diákoktól ellopott milliárdokból – mondta Budai Gyula. Kiemelte: szeretnék tudni, mit tudhat Czeglédy Csaba, s mivel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet és szocialistákat a baloldal „titkos pénztárnoka”.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.