A DK nem vesz igénybe kedvezményes plakáthelyeket

 

A Demokratikus Koalíció (DK) nem bérel kedvezményes plakáthelyeket az ESMA Reklám Zrt.-től, mivel nem kíván ajándékot elfogadni a társaság vezetőjétől, „Orbán közeli, jó barátjától, Garancsi Istvántól” – jelentette be Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A DK politikusa úgy fogalmazott: „nemcsak Orbánnal nem alkuszunk, hanem rendszerének fő haszonélvezőivel és kiszolgálóival sem”, emlékeztetve arra, hogy az ESMA a választási kampány idejére 95 százalékos kedvezménnyel kínálta a pártoknak a villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett elefántfül-plakáthelyeket.

Gréczy Zsolt érthetetlennek nevezte, hogy más, az „Orbán-rendszert úgyszintén a történelem szemétdombjára kívánó” ellenzéki pártok miért fogadták el ezt az ajándékot.

A DK szóvivője szólt arról is, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közelmúltban tiltott pártfinanszírozás címén éppen a piaci ár alatti beszerzésekre hivatkozva szabott ki büntetéseket ellenzéki pártokra. Az ESMA ajánlatát elfogadóknál ezt most bizonyítani sem kellene, ezért a DK reméli, hogy a számvevőszék ezúttal a kedvezményt legnagyobb számban felhasználó Fidesznél sem fog mindent rendben találni – mondta Gréczy Zsolt.