Szijjártó szerint a kerítés miatt támadja Magyarországot a Transparency

 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kerítés miatt támadja Magyarországot a Transparency International (TI).

Szijjártó Péter egy más témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta: a TI két országot minősített le, Magyarországot és Bulgáriát, azt a két országot az Európai Unióban, amely kerítést épített az illegális bevándorlás megállítására.

Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében 2017. április 28-án. Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A szerb–magyar határon álló biztonsági határzár
(MTI-fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Ez egy újabb megnyilatkozása a nemzetközi szervezetek Magyarország elleni példa nélküli támadásának, amely kizárólag arról szól, hogy nem értenek egyet az ország migrációs politikájával – fogalmazott.

A külügyminiszter kijelentette: „minket nem érdekel sem a zsarolás, sem a nyomásgyakorlás”, ezután sem fogunk egyetlen illegális bevándorlót sem beengedni Magyarországra, „a kerítés pedig ott marad, ahol van”.

A Transparency International nemzetközi civil szervezet szerdán adta ki a Korrupció Érzékelési Indexe alapján összeállított listát. A TI a magyarországi korrupciós helyzetet 45 pontra értékelte a lehetséges 100-ból, az uniós tagállamok közül Magyarország mögött foglal helyet Bulgária.

MSZP: Ez a bizonyíték 

Az MSZP szerint a Transparency International jelentése azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány miatt Magyarország a második legkorruptabb állam az Európai Unióban.

A Fidesz szerint a TI azt a két országot támadja, amely kerítést épített

A Soros által pénzelt Transparency International (TI) most is azt a két európai országot – Magyarországot és Bulgáriát – támadja, amely kerítést épített az illegális migráció ellen – kommentálta a nagyobbik kormánypárt a nemzetközi civil szervezet éves jelentését csütörtökön.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a TI a magyarországi korrupciós helyzetet 45 pontra értékelte, amivel Magyarország a 66. helyre került a tavalyi 57. hely után.