A Mátrai Erőmű cáfolta Vona állításait

 

A Jobbik elnöke egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt időszakban többször járt a Mátrai Erőműben, a társaság viszont hivatalos válaszban cáfolta Vona állítását. A pártelnök még a látogatások évszámaira sem emlékszik, de biztos benne, hogy az erőmű téved – közölte a Kékes Online.

A február első napjaiban tartott gyöngyösi sajtótájékoztatóján Vona Gábor és a Jobbik szakpolitikusa, Kepli Lajos közösen beszélt a párt energiastratégiájáról és a Mátrai Erőműről.

Hajdúszoboszló, 2018. február 15. Vona Gábor, a Jobbik elnöke utcafórumot tart Hajdúszoboszlón 2018. február 15-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (MTI-fotó: Balázs Attila)

Vona Gábor kijelentéseit az elmúlt években az erőmű többszöri látogatása során szerzett tapasztalatokra alapozta – írta meg a Kékes Online. A portál szerint ezekkel az állításokkal még a mellette álló párttársát, Kepli Lajost is meglepte, akinek döbbenet ült ki az arcára a kijelentéseket után.

A sajtótájékoztatót követően a Kékes Online kérdésekkel fordult a Mátrai Erőműhöz, ahonnan a következő választ kapta: „kijelentésével ellentétben Vona Gábor ebben a választási ciklusban nem többször, hanem mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben”.

A Mátrai Erőmű területére még egy országgyűlési képviselő sem sétálhat be kedvére és nyomtalanul, szigorú beléptetési és adminisztratív biztonsági kötelezettségeknek kell eleget tenni. Az erőmű tehát precízen dokumentálja látogatóit.

A Kékes Online ezek után felhívta Vona Gábor figyelmét az ellentmondásra, de a Jobbik elnöke újra kijelentette: többször járt a Mátrai Erőműben, bár évszámokkal nem tudott szolgálni.

A Jobbik elnöke úgy alkot állásfoglalást és energiastratégiát, hogy három éve nem járt a Mátrai Erőműben – jelentette ki a portál a cikkben. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje és országgyűlési képviselőjelöltje a Mátrai Erőmű kapcsán hazudik egy sajtótájékoztatón – tette hozzá a Kékes Online.