Orbán: Nekünk Magyarország az első

 

Az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy vártuk. Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: az igazi kihívást az idősíkok jelentik, hiszen figyelembe kell venni, hogy a mai már a 20. évértékelő beszéd és azt, hogy az elmúlt nyolc évet kell értékelni.

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök
(MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Hozzátette: ez a nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk. „Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük, tíz év alatt egymillió munkahelyet vállaltunk, és már több mint hétszázezernél tartunk” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő emlékeztetett: minden bizakodás mellett sem számíthattunk arra, hogy Matolcsy György ilyen ütemben és eredménnyel alakítja át a Magyar Nemzeti Bankot. „Köszönet érte!” – jelentette ki.

Orbán Viktor köszönetet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is, úgy fogalmazott: a magas gazdasági növekedés miatt nyugdíjprémiumot fizethettünk a nyugdíjasoknak, ez már tavaly karácsonykor megtörténhetett.

Emelkedő pályára állt a magyar gazdaság

„Bármerre nézünk, toronydarukat és építkezésen dolgozó embereket láthatunk. Titokban reménykedtem benne, hogy tető alá hozunk egy olyan bérmegállapodást, amelyet a kormány és a szakszervezetek is vállalni tudnak. Ez is megtörtént” – mondta a miniszterelnök.

„A teljes foglalkoztatottságot céloztuk meg, valamint azt, hogy kiszabadítsuk a családokat a devizahitelek csapdájából. Azt reméltük, hogy emelkedő pályára állítjuk a gazdaságot, arra viszont nem számítottunk, hogy az életformánk – amelyben a kultúra, a sport és a művelődés mindig nagy szerepet játszott – ilyen gyorsan regenerálódik – tette hozzá.

A sportolóink száma több mint kétszeresére emelkedett, másfélszeresére nőtt a színházba járók száma, lassan megtelnek a mozik is. A magyar nép, minden megrázkódtatás ellenére, kultúrnép maradt – fogalmazott.

Magyarország azonban nem érte el még a céljait, a célszalag még odébb van. Magyarország jobb benyomást kelt, mint nyolc évvel ezelőtt. Abban is egyetértés van, hogy kezdünk hasonlítani egy tisztességes, rendezett országra. Azonban még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére – hangsúlyozta.

Működik a magyar modell

„Abban hiszek, hogy a családok tartják meg gerinc módjára az egész országot. Hiszek abban, hogy aki gyermeket vállal, azt támogatni kell. Abban hiszek, hogy az édesanyákat becsülni és tisztelni kell. Abban hiszek, ha így teszünk, mi, magyarok a Kárpát-medencében nem kevesen, hanem többen leszünk” – fogalmazott.

A miniszterelnök elmondta: ápoljuk a magyar nyelvet, valamint megőrizzük kereszténységünket és a kultúránkat – ez a magyar modell, ami működik. „A családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani – ez a jövő, és ez a jövő a miénk lehet” – mondta.

„A magyar modell nem azért működik, mert az ország vezetői hisznek benne. A magyar modell azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne. Amikor meghirdettük, még kevesen voltunk, de ez lépésről lépésre megváltozott, és a reményből végül hit lett” – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta: a dolgozó emberek a magyar gazdaság sikerességének a kovácsai. „Köszönettel tartozunk azoknak a fiataloknak is, akik házasságot kötöttek, a házasságok száma 46 százalékkal növekedett Magyarországon” – közölte.

Biztosítjuk a folyamatosságot

A magyar politikában mi biztosítjuk a folyamatosságot, vérvonalunk az első választásunktól máig húzódik. 16 évet voltunk ellenzékben, és 12 évet voltunk kormányon – mondta a kormányfő. A miniszterelnök hozzátette: a magyar ügy egy nyert ügy, most minden együtt van, tapasztalat, bátorság, kipróbált bajtársak, emelkedő pályára állított ország, komoly tervek, és egyelőre kiapadhatatlannak tűnő tetterő.

„Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nemzeti kormány vagyunk, nekünk Magyarország az első” – jelentette ki Orbán Viktor.

Magyarországon ellenzékváltó hangulat van

Van olyan ellenzéki párt Magyarországon, amely a migrációs krízisben azzal áll elő, hogy „az iszlám az emberiség utolsó megmentője”. „Udvariasan és határozottan annyit mondhatok, hogy Magyarország ennél többet érdemel” – fogalmazott.

Nem csoda, hogy Magyarországon ellenzékváltó hangulat van. Mi azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység. Magyarországon a kutatások szerint az emberek 78 százaléka azt szeretné, hogy őrizzük meg keresztény kultúránkat – jelentette ki Orbán Viktor.

Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz

Az elemzések szerint a bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek – állítják az írástudók. Ami a mostani elemzésekben aggasztó, hogy lényegében matematikai természetűek. Számokról beszélnek csupán, amelyeknek mindig súlya van, akkor is, ha azok becslések – mondta a kormányfő.

A legtöbb német nagyvárosban a született németek visszaszorulóban vannak, a bevándorlók először mindig a nagyvárosokat foglalják el. Ez az a jövő, ami Németországban már a jelen, a NATO-jelentések szerint 2020-ig hatvanmillió ember indul meg Európa felé – közölte.

„Ha a több száz millió fiatalnak megengedik, hogy meginduljon észak felé, akkor Európára óriási nyomás nehezedik majd. Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Sikeresen megvédtük déli határainkat

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, „stabilan állunk a lábunkon”, Nyugatról azonban veszély fenyeget – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok „hozzák a fejünkre”, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, „azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt”.

Most az a „divatos nóta” – folytatta –, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat – mondta a miniszterelnök.

Az ENSZ szerint szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni

Orbán Viktor az ENSZ migrációs tervezetével kapcsolatban elmondta: az ENSZ el akarja fogadtatni azt az álláspontot, amely szerint a bevándorlás kedvezően járul hozzá Európa gazdasági fejlődéséhez. Az ENSZ szerint biztonságos és szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni Európában – fogalmazott.

„Magyarország nem zavart elméjű emberek országa, értjük, hogy Soros György emberei már az ENSZ-hez is befészkelték magukat. Soros nemcsak velünk, hanem az angolokkal, Trump elnökkel és az izraeliekkel is tengelyt akasztott. A téma minden esetben ugyanaz: a migráció elfogadtatása” – mondta Orbán Viktor.

„De nem vagyunk egyedül, meg fogjuk fékezni Soros György tervét, ha lesz elég szövetségesünk, sikerrel is járunk” – jelentette ki.

Nem fogjuk tétlenül nézni a Soros-terv végrehajtását 

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő első lépésként hivatkozott a Stop Soros törvénycsomagra, kifejtve: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, „legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok”.

„Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is” – emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

Reménytelen helyzetben van a magyar ellenzék

A kormányfő elmondta: szombaton elindult a választási kampány. „Elnézve az ellenzék kampánynyitóit, a kampányban a valóság befogja a száját. Ma Magyarországon a Fidesz–KDNP politikai ellenfelei nehéz helyzetben vannak” – fogalmazott.

„Az ellenzék nem állt az ország mellé a legfontosabb kérdésekben. Kihátráltak a kötelező kvótákkal kapcsolatos népszavazásból, nem támogatták az alkotmánymódosítást, valamint letagadták a bevándorlást és a Soros-tervet. Ezt a magyar emberek tudják, ezért van reménytelen helyzetben a magyar ellenzék” – hangsúlyozta.

„Az ellenzék minden mondatából gyűlölet árad. De mi emlékezzünk arra, hogy nekünk a választás ünnep, hiszen magyarok milliói várták, hogy a szovjet megszállás után végre szabadon választhassanak. Őrizzük meg a közös döntés szépségét” – mondta a kormányfő.

Ide kattintva megtekintheti Orbán Viktor miniszterelnök 20. évértékelő beszédét.