Évértékelő után - ellenzéki bírálatok

 

Az ellenzéki pártok egyöntetűen kritizálták Orbán beszédét

Hazugságbeszédként jellemezte a kormányfő évértékelőjét az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap Budapesten. Karácsony Gergely sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “soha még ilyen nyolc évet Magyarországnak”.   A Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesznek nem Magyarország, hanem a magyar emberek pénze az első.

 Ha valóban Magyarország sorsa lenne fontos a kormánynak, akkor Orbán Viktor számba vette volna, hogy az elmúlt nyolc évben hova jutott az ország gazdasága, oktatása és egészségügye – közölte, rámutatva, hogy siralmas adatok jellemzik ezeket a területeket.

Az Együtt aktivistái a sajtótájékoztató előtt kormánybíráló transzparensekkel várták az évértékelőre igyekvőket. Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap a kormányfő évértékelő beszéde előtt, annak helyszíne, a Várkert Bazár közelében tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt nyolc év elszalasztott nyolc év volt, felélték a nyugdíj-megtakarításokat, nőtt az államadósság, és nem erősödött meg a középosztály sem. Az Együtt szerint a magyar válság elhúzódott.

A Jobbik közleménye szerint a miniszterelnök szerint az elmúlt nyolc év sikeres volt, de a saját nyolc évére gondolhatott, hiszen strómanjai soha nem látott vagyonokkal lettek gazdagabbak. Magyarország pedig 20 ezer gazdag és 2300 szegény migránssal. Előbbieket pénzért, utóbbiakat titokban engedte be Orbán Viktor. Ez valóban veszélyes – hangzott el a Jobbik miniszterelnöki évértékelőre történt reagálásában.

A Magyar Liberális Párt szerint április 8-án gondoskodhatunk róla, hogy Orbán Viktor többet ne tarthasson évértékelőt kormányfőként. Gondoskodhatunk róla, hogy ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki szándékosan átveri a magyar embereket, hogy pártja minél jobban szerepeljen a választásokon – áll a liberálisok közleményében.