Nem mond le elnöki tisztségéről Juhász Péter

 

Nem mond le az Együtt elnöki tisztségéről Juhász Péter. A politikus ezt azután nyilatkozta újságírói kérdésre, hogy volt élettársa egy jegyzőkönyv szerint többek között azt állította róla, hogy bántalmazta, nyugtatókkal gyógyszerezte. Juhász Péter szerint ez nem igaz. Kende Péter ügyvéd szerint Juhász Péternek nincs helye a közéletben, és le kellene mondania.

Amint ismert, a nő szerint Juhász Péter tettlegesen bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta őt. Juhász Péter habár korábban elismerte, hogy valóban dulakodtak, most viszont már ezt is tagadta. Az ATV-ben nyilatkozó ügyvéd szerint Juhász Péternek le kellene mondania, és nincs helye a közéletben.

Nincs rá oka, hogy lemondjon – jelentette ki Juhász Péter, a Pestisrácok újságírójának kérdésére. Az Együtt elnöke egy hétfői interjúban azt mondta: az őt erőszakkal vádoló állítások mellett az sem igaz, hogy egyáltalán dulakodtak volna volt élettársával.

Egy vasárnapi interjúban Juhász Péter saját maga vallott arról, hogy valóban volt egy – idézzük – „csúnya dulakodás”, szerinte volt élettársa eközben szerezhette sérüléseit.

Tettlegesen, súlyosan bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három nagyobb gyermeke édesanyját az Együtt elnöke – többek között ezek szerepelnek abban a bírósági anyagban, amely hétvégén került az M1 Híradó birtokába. A vallomást Juhász Péter volt élettársa tette.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a pártja országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Juhász Péter, az Együtt elnöke. (MTI-fotó: Mohai Balázs)

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, kedden újabb részletre derült fény az ügyben. A Magyar Idők birtokába jutott egy áldozatvédő szervezet pszichológusának szakvéleménye, amelyben az áll: az Együtt elnöke családon belüli erőszakot követett el, a lelki és fizikai bántalmazás miatt korábbi élettársa poszttraumás stresszben él. A nő a szervezetnek arról is beszámolt, hogy az ellenzéki politikus rendszeres marihuána fogyasztó volt és több alakalommal otthonukban, gyermekei jelenlétében gyújtott rá.

Juhász Péternek – saját bevallása – szerint nincs miért lemondania.

Az ATV-ben nyilatkozó jogász szerint viszont Juhász Péternek azonnal le kellene mondania minden tisztségéről, mert mint mondta: az Együtt elnökének ezek után nincs helye a közéletben.

Kende Péter úgy fogalmazott: „Most azonnal mondjon le mindenről, tűnjön el a közéletből. Aki dulakodni szokott otthon, annak nincs keresnivalója a közéletben.”

Juhász Péter és volt élettársa szerdán közös nyilatkozatban azt írta: magánéletükről további információkat nem szeretnének nyilvánosságra hozni.