Elkezdődött a kormánypártok kihelyezett frakcióülése

 

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok Visegrádon. „A világ nem vesz tudomást arról, hogy április 8-án Magyarországon országgyűlési választások lesznek, így a bevándorlás kérdése folyamatosan terítéken van” – így fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

Gulyás Gergely a fontosabb témák között említette a bevándorlást, a Stop Soros törvénycsomagot és az elmúlt 8 év kormányzati eredményeinek értékelését. A bevándorlással kapcsolatban nem csak a készülő ENSZ migrációs paktumáról beszélt, hanem megemlítette a belga miniszterelnök korábbi nyilatkozatát is, amely szerint mindenképp „áterőltetnék a kötelező betelepítési kvótát az Európai Unióban” – közölte az M1 tudósítója.


A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: „ez szöges ellentétben van az elképzeléseikkel, és mindent elkövetnek azért, hogy megakadályozzák”.

Gulyás Gergely a tanácskozás kezdete előtt azt mondta: kiemelt téma lesz a Stop Soros törvénycsomag, amelynek támogatásáról, valamint a hozzá kapcsolódó esetleges módosító javaslatokról is dönthetnek. Úgy fogalmazott: a következő 3-4 hónap a migráció szempontjából kulcsfontosságú lesz.