Megszólalt Juhász Péter korábbi élettársa

 

Megszólalt Juhász Péter korábbi élettársa a kettőjük közötti szakítási ügyben. A nő szerint Juhász Péter nem mond igazat. Az elmúlt napokban került nyilvánosságra, hogy az Együtt elnöke és volt élettársa perben állnak egymással. Felmerült a bántalmazás is. Juhász Péter ezt először tagadta, majd elismerte, hogy dulakodtak, de azt állítja, hogy nem ő kezdte. Egy áldozatvédő szervezet szakvéleménye szerint azonban Juhász Péter családon belüli erőszakot követett el. A nő arról is vallott, hogy Juhász Péter korábban gyermekei előtt is többször drogozott.

„Az elmúlt napok eseményei sajnos arra kényszerítenek, hogy én is megszólaljak” – a Patent Egyesületen keresztül közleményben reagált Juhász Péter volt élettársa.

A nő szerint Juhász Péter valótlanságokat állított internetes bejegyzéseiben, amelyeket a bíróságon meg is cáfolt. Hozzáteszi, hogy a kettőjük közötti vitát a nyilvánosság kizárásával szeretné rendezni.

Először a Bors írt arról, hogy az Együtt elnöke és korábbi élettársa perben állnak egymással, amit közösségi oldalán Juhász Péter is elismert.

Azóta több irat is nyilvánosságra került az üggyel kapcsolatban.

„…Juhász Péter 2 napra bezárt a lakásba – nyugtatókkal gyógyszerezett… tettleg is súlyosan bántalmazott” – ez az idézet a Híradó birtokába jutott jegyzőkönyvből származik. A vallomást Juhász Péter volt élettársa tette.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a pártja országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én (MTI-fotó: Mohai Balázs)

Juhász Péter, az Együtt elnöke a pártja országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én
(MTI-fotó: Mohai Balázs)

Az Együtt elnöke az ügy kirobbanásakor azt írta, hogy ő nem bántalmazó. Egy vasárnapi blogbejegyzésben már elismeri, hogy volt dulakodás közte és volt élettársa között, de szerinte a tettlegességet nem ő kezdte. „A valóság az, hogy ő esett nekem részegen” – fogalmaz Juhász Péter, majd hozzáteszi, videofelvétele van arról, hogy a nő ütötte meg őt.

A TV2 Tények által közölt bírósági iratok szerint Juhász Péter éveken át érzelmi és pszichés nyomás alatt tartotta volt élettársát és többször is meg akarta akadályozni, hogy közös gyerekeik visszakerüljenek édesanyjukhoz.

Kedden egy újabb részlet került nyilvánosságra az ügyben:

A Magyar Idők egy áldozatvédő szervezet perhez kapcsolódó szakvéleményére hivatkozva azt írja: az Együtt elnöke családon belüli erőszakot követett el, a lelki és fizikai bántalmazás miatt korábbi élettársa poszttraumás stresszben él. A nő a szervezetnek arról is beszámolt, hogy az ellenzéki politikus rendszeres marihuánafogyasztó volt és több alakalommal otthonukban, gyermekei jelenlétében gyújtott rá.

Juhász Péter korábban a nyilvánosság előtt is hangoztatta, hogy kábítószer-fogyasztó volt, sőt mozgalmat is indított a marihuána legalizálásáért. Az ellenzéki politikus még 2006-ban egy cserép vadkenderrel jelent meg a bírósági tárgyalásán, egy házkutatás során pedig a nyomozók több tő vadkendert és a termesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le nála. A bíróság végül azt mondta ki Juhász Péterről, hogy fokozottan veszélyes a társadalomra.

Reagáltak az ellenzéki pártok

„Egyelőre ez két magánember közti veszekedés, ami most nyilvánosságra került” – így vélekedett a szocialisták országgyűlési képviselője. Harangozó Tamás azt mondta: semmi köze az ügyhöz és pártja is csak akkor fog reagálni, ha bírósági döntés születik.

A Jobbik frakcióvezetője közösségi oldalán kiállít az Együtt elnöke mellett. Volner János szerint a sajtóban valóságtöredékek keverednek a legalantasabb hazugságokkal. Úgy véli, most éppen Juhász Péter a soros, ezért dobálják sárral.

„Ha történt ilyesmi, akkor azt innen szeretném elítélni” – ez volt a Jobbik alelnökének reakciója. Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy Juhász Péter bántalmazott, akkor azt pártja nevében is elítéli. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte tiszteletben kell tartani a közszereplők magánéletét.

Karácsony Gergely, az ügyre reagálva azt mondta: az Együtt elnökének mindaddig helye van a közéletben, amíg ki nem derül, hogy valóban bántalmazta volt élettársát.