Vona részt vett az arab–magyar barátság napján – 9/11. évfordulóján

 

A PestiSrácok hétfői cikke szerint Vona Gábor „iszlámbarátságának” egyik csúcspontja egy 2010-es ajkai Jobbik-rendezvény volt.

Plakátokat és egy videót is kapott a PestiSrácok az olvasóitól arról, hogyan emlékezett meg a Jobbik éppen a New York-i terrortámadás évfordulóján, 2010. szeptember 11-én a magyar–arab barátság napjáról.

Forrás: pestisrácok.hu

Forrás: Pestisrácok.hu

Lementett plakátok és egy megőrzött videófelvétel emlékeztet arra, hogy hét évvel ezelőtt, körülbelül 150 fő szimpatizánssal és olyan jobbikosokkal, akik ma már valamilyen pozíciót töltenek be, magyar–arab barátság napját tartottak Ajkán. A Jobbik szerint „nem a hibákat kell keresni a barátokban, mert magunkra maradunk”, legalábbis erről szóló idézet lett az ajkai esemény mottója:

Aki minden hibától mentes barátokat keres, élete végéig barát nélkül marad. Aki pedig a hibákat keresi a barátaiban, lassanként magára marad.

 

Forrás: Pestisrácok.hu

Forrás: Pestisrácok.hu

Az eseményt a Jobbik Magyarországért Mozgalom ajkai alapszervezete szervezte, saját szavaik szerint „az arab-magyar baráti kapcsolatok elmélyítése, egymás kultúrájának jobb megismerése jegyében”. A házigazda Ferenczi Gábor volt – aki azóta volt már országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, jelenleg pedig Devecser polgármestere.

Vona Gábor 2010-es ajkai beszédében egyebek mellett kijelentette, hogy magyar katonáknak semmi keresnivalójuk nincs Afganisztánban.

Forrás: pestisrácok.hu

Forrás: Pestisrácok.hu

Az ünnepségen szót kapott többek közt ifj. Hegedűs Loránt református lelkész (a palesztin terrorszervezetre hajazó Hamasz nevű alakulat nevében), és ifj. Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő is. A portálhoz került fotók tanúsága szerint az ajkai magyar–arab barátság napján részt vett Kovács Rajmund, akit a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltként többször is elindított választásokon, valamint Orbán Imre, aki akkoriban a Jobbik Veszprém megyei elnöke volt, ma is megyei önkormányzati képviselő.

A beszámolók szerint arab vendég nemigen akadt az eseményen, kultúrájukat is magyar előadók idézték meg, például egy fővárosi hastáncos csoport.