Tovább tart az üzengetés a baloldalon

 

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, a DK-tól kezdve az LMP-n át mindenkinek föl kell tennie magában a kérdést, hogy valóban azt akarják-e a szavazói, hogy ne legyen együttműködés az ellenzéki pártok között. Közben az LMP két társelnöke is élesen bírálta Karácsony Gergelyt. Hadházy Ákos a hét végén azt mondta róla, „nem egy buta fiú, de politikájában sem logika, sem következetesség nincs” – hangzott el az M1 Híradójában.

Még mindig várják a pártokat az együttműködésbe és a közös listára – erről beszélt a Liberálisok elnöke a Kossuth Rádióban. Fodor Gábor szerint vészesen fogy az idő, de még mindig nincs késő csatlakozni a Karácsony Gergely vezette MSZP–Párbeszéd–Liberálisok szövetséghez. A politikus szerint ezt főleg a DK-nak és az LMP-nek kellene megfontolnia.

Csakhogy a pártok összefogás helyett egyelőre csak üzengetnek egymásnak. Gyurcsány Ferenc egy héttel ezelőtti évértékelőjén az MSZP-ről és az LMP-ről is éles kritikát fogalmazott meg.

Az LMP pedig eddig sem a DK-t, sem pedig a Karácsony Gergely vezette pártszövetséget nem kímélte. Szél Bernadett legutóbb egy lapinterjúban vette célba egykori párttársát. Szerinte Karácsony Gergely az LMP-ből való kilépése miatt ma is dezertőrnek, sőt, afféle köpönyegforgató árulónak számít a pártban.

„Karácsony Gergely sok mindent mondott már. Nem tudom, hogy milyen manőverekre készül még, ám azt látom, hogy velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt” – mondta Szél. Hozzátette, éppen Karácsony Gergely személye miatt nincs visszaút az LMP és a szocialisták között, ráadásul az MSZP is egy „gócokban beteg párt”.

Szombaton Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke is beszállt az üzengetésbe, és a Népszavának adott interjúban minden baloldali pártot és politikust kiosztott. Szerinte a DK feladta a 2018-as választást, Karácsony Gergelyről pedig azt mondta, „nem egy buta fiú, de politikájában sem logika, sem következetesség nincs”.