Az EU-ból való kilépést és a Törökországgal való összefogást szorgalmazta Vona

 

Vona Gábor törökországi turnéja során arról beszélt: bízik abban, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unióból és „valódi testvéreivel”, a törökökkel fog össze. - írja a Mandiner.hu, amely újabb felvételt hozott nyilvánosságra.

„Nagyon boldogok lennénk, és nagyon bízom benne, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unió közösségéből, és a valódi testvéreivel fog össze” – ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta azon a korábbi törökországi előadásán, amelyből a Mandiner már az elmúlt napokban közölt részleteket.

A Jobbik elnöke Törökország uniós tagságával kapcsolatban egy másik előadásában úgy fogalmazott: „Én azt szoktam mondani, hogy nekem végül is mindenféleképpen jó, mert ha fölveszik Törökországot, akkor szétesik az Európai Unió és akkor Magyarország is megszabadul. Ha meg nem lép be Törökország, akkor mi lépünk ki, és akkor összefogunk Törökországgal. Úgy gondolom, hogy Törökországnak kettős küldetése van a világban. Kettős küldetése: van egy iszlám küldetése és van egy turáni küldetése. És ez a kettő összeegyeztethető. Törökországnak az iszlám világ vezető erejévé és a turáni világ vezető erejévé kell válnia”.

„Szürkefarkas Vona!” – ordítják a török szélsőségesek

Nemrég arra is fény derült, hogy egy törökországi rendezvényen a Jobbik elnökét éltették a híres Szürke Farkasok tagjai. A 60-as évek végén alakult török ultranacionalista szervezet véres támadási több száz áldozatot követeltek ez idáig, és a II. János Pál pápa ellen sikertelen merényletet végrehajtó Mehmet Ali Agca is a Szürke Farkasok közé tartozott.  A szervezetet több országban, így Azerbajdzsánban és Kazahsztánban is betiltottak, utóbbiban terrorszervezetként tartják nyilván.

„Ha az iszlám elbukik, a fény teljesen kialszik”

Egy másik felvételen arról beszél, a globalizmus sötétségében az iszlám az utolsó fénysugár. Nem először fejti ki azonban iszlám iránti rajongását a Jobbik elnöke. Egy 2011-ben megjelent könyvében is arról írt,  szerinte az emberiség tradicionális kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt.

Allah mellett tett hitet

Pár napja került ki az videó is, amin a Jobbik elnöke Allah mellett tesz hitet. A Mandiner által közzétett felvételen azt mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a feltehetően török közönség.

Jemenben is járt titokban

Az is kiderült Vona Gáborról, hogy évekkel ezelőtt Jemenben egy Szaddam Husszein által is pénzelt párt kongresszusán mondott gyújtó hatású beszédet, a Jobbik elnöke, ismét csak kihangsúlyozva az iszlám melletti elkötelezettségét.

Választási megfigyelőket kért az akkori iráni elnöktől

2009-ben Vona Gábor választási megfigyelőket kért az EP-választásokra Mahmúd Ahmedinezsád, akkori iráni elnöktől. A Jobbik parlamenti pártként több gesztussal és megnyilatkozással is védte Irán geopolitikai érdekeit az elmúlt években. A párt már kezdetektől elutasította a perzsa állammal szemben bevezetett nemzetközi szankciókat. 2011. december 2-án pedig „háborúellenes béketüntetés” keretében nyíltan tiltakoztak az akkoriban Iránt sújtó szankciók ellen, amelyet Magyarország, az EU tagjaként szintén támogatott.

Gyurcsány és Vona a legnépszerűtlenebb

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékkal, míg Vona Gábor, a Jobbik vezetője 30 százalékkal Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékkal a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök.