Origo: Eladták az LMP-t Simicskának

 

Újabb inforrmációk láttak napvilágot arról a titkos találkozóról, amit a múlt héten rendeztek egy dunai hajón, ahol többek között Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor is jelen volt. Állítólagmegszületett az egyezség Simicska Lajos „vezérkari tisztjei” és az LMP társelnöke, Hadházy Ákos között az LMP finanszírozásáról. A társelnök, úgy tűnik, eladta a pártot az oligarchának - írja az origo.hu

A paktum mintájául Vona Gábor és pártjának bedarálása és korrumpálása áll, sajátos, hogy az ügylet „táskás embere” éppen a magát korrupcióellenes harcosként álcázó Hadházy lesz – olvasható az origo.hu portálon megjelent összefoglalóban.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mivel a Jobbik kézi irányítását és „kistafírozását” tekintik példának, így hitelt érdemlőnek minősíthetők azok az értesülések, miszerint vagyonelemek átadására, a tiltott párfinanszírozás körébe tartozó módszerek – alulárazás vagy akár készpénzes támogatás – alkalmazására kerülhet sor.

Az origo a Ripost értesülésére hivatkozva azt írja, Vona Gábor végig aszisztálta a Simicska-LMP paktum megszületését, hasznos tanácsokkal szolgált, hogy az Állami Számvevőszék által leleplezett, 600 milliós bírsággal végződő plakátügylet csapdáit elkerülhesse az LMP.

A paktum szereplői, Simicska Lajos és az LMP nyilvánvalóan abban reménykednek, hogy a választásokig hátralévő, alig több, mint 70 napban nem buknak le, az Állami Számvevőszék nem tudja leleplezni a tiltott pártfinanszírozást.

Amint azt többen feltételezik, Hadházyt korábban is Simicskáék küldték a pártba azért, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan állítják, hogy Hadházy már évekkel ezelőtt elköteleződött az oligarchának, akinek „fogott embere”, ezért személyesen irányítja.

Az LMP társelnöke amúgy – nyilvánvalóan félve a lelepleződéstől -, a Simicska-paktum kapcsán a lassú beismerés módszerét választotta. Előbb csak annyit ismert el, hogy néhányszor találkozott Simicskával és fiával, aztán Magyar Narancs legfrissebb számában már azt is bevallotta, hogy Simicskával politikai kérdésekről, a közelgő választásokról is egyeztettek.

Ebben az interjúban már azt is kénytelen volt bevallani, hogyaz LMP vezetőségének megbízásából tárgyal Simicskával. Így nyilvánvaló, hogy a napokban megszületett paktumot is a párt vezetőinek tudtával kötötte meg – írja az origo.hu

A teljes cikk elolvasható itt: