Újabb fotók kerültek elő Simicska rendezvényéről

 

Nem foglalkozik pártok felvásárlásával – így reagált Simicska Lajos nagyvállalkozó azokra a sajtóhírekre, hogy a Jobbik után az LMP-ben is átveszi az irányítást. Az utóbbi napokban több olyan hír jelent, meg, ami erre utal. Vona Gábor, a Jobbik elnöke is elismerte, hogy pénteken ugyanazon a rendezvényen járt, ahol Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Azóta kiderült, hogy Simicska Lajoshoz köthető üzleti kör több meghatározó alakja is ott járt.

Újabb fotókat közölt a Ripost arról a múlt pénteki találkozóról, amelyen a portál szerint Hadházy Ákos, Vona Gábor és Simicska Lajos emberei egyeztettek. Az egyik képen a milliárdos egyik legfőbb bizalmi embere, Faragó Csaba látható, amint éppen távozik a helyszínről. És ugyanott kapták lencsevégre a Simicska médiabirodalomhoz tartozó Magyar Nemzet új főszerkesztőjét, Schlecht Csabát is.

Hadházy Ákosról is előkerült egy újabb fotó és a felvételek tanulsága szerint Vona Gábor is részt vett Simicska Lajos politikai programján. A Jobbik elnöke elismerte, hogy részt vett a a Simicska-féle rendezvényen és hogy Hadházy Ákossal is találkozott.

Hadházy Ákos azonban semmilyen, a találkozóval kapcsolatos újságírói kérdésre nem hajlandó válaszolni és mindenre ugyanazt az előre kitalált, kitérő választ adta. Egy hétfői interjúban és egy mai sajtótájékoztatón is ugyenez történt. Az újságírók hiába szerették volna megtudni Hadházy Ákostól, hogy miről tárgyalt Vona Gáborral és Simicska embereivel, nem derült ki.

Az Origo arról írt, hogy már korábban is voltak hasonló egyeztetések. Akkor Simicska Lajossal és fiával találkozott Hadházy Ákos. A portál szerint a Jobbik és az LMP együttműködéséről lehetett szó. Az LMP társelnöke saját közösségi oldalán bevallotta, hogy többször is voltak ilyen találkozók, azt azonban akkor sem árulta el, hogy ezeken miről volt szó.

Vona Gábor egyébként már többször is kilátásba helyezett egy lehetséges szövetséget az LMP-vel. És eddig Hadházy Ákos sem zárt ki egy LMP-Jobbik paktumot. Annak ellenére sem, hogy Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje a kezdetektől elzárkózik egy ilyen koalíciótól.

Sajtóhírek szerint az LMP tagságát sokkolta Hadházy Ákos közeledése Simicska Lajoshoz és a Jobbikhoz – erről ír a Ripost. A portál szerint sokan puccsistának tartják emiatt a párton belül az LMP társelnökét.

Simicska Lajos közleményt adott ki az ügyről. Ebben azt írta, nem foglalkozik pártok felvásárlásával. A Fidesz szóvivője szerint azonban már az LMP is az oligarchától függ.