Bíróság előtt a Karácsony Gergellyel egykor együtt kampányoló antiszemita rapper

 

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség mintegy százrendbeli bűncselekménnyel vádolja az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely és a zuglói szocialisták egykori támogatóját, a Gotti művésznevű gengszterrapper C. Lászlót és nyolc társát. A vád szerint hamis útleveleket állítottak ki szerb és ukrán állampolgároknak.

Bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt áll bíróság előtt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely és a zuglói szocialisták egykori támogatója, a Gotti művésznevű gengszterrapper, C. László – értesült a PestiSrácok.hu. A vád szerint hamis útleveleket állítottak ki szerb és ukrán állampolgároknak.

(Fotó:Youtube)

(Fotó:Youtube)

A bűnszervezet tagjai a feladatokat felosztották egymás között, voltak olyanok, akik a felhasználni kívánt okmányok beszerzésében, külföldi személyek beszervezésében, az ő szállításukban működtek közre. Gottit 2016 tavaszán a Terrorelhárítási Központ fogta el. A nyomozás során jelentős készpénzt és nagy értékű gépjárműveket is lefoglaltak.

Mivel a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, a kiszabható büntetés felső határa akár 24 év is lehet. Gottiék tárgyalása március 20-án folytatódik a Pécsi Járásbíróságon.

Gotti a 2014-es önkormányzati választásokon az MSZP és a baloldali összefogás aktivistájaként kampányolt Zuglóban, Karácsony Gergely oldalán. Az MSZP jelenlegi kormányfőjelöltje is elismerte, hogy ismeri Gottit, aki nem cáfolt sajtóhírek szerint a helyi MSZP választmányi ülésein is feltűnt akkoriban.

Gotti művészi pályájának egyik sarokköve a 2013-as Sóher himnusz című erősen rendszerkritikus szerzeményében a magyar közállapotokat ostorozza. Ebben a zsidókat sem kíméli a szerző:

„Uniós az ország, nevetséges dolgokkal,
lepaktáltak ezek is a ki**ott zsidókkal.
Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz,
hogy sortűz elé ba**unk a falhoz!”