Galló: Az MSZP végét jelentheti Gyurcsány választási eredményessége

 

Néhány nappal azután, hogy Áder János köztársasági elnök kiírta az idei országgyűlési választás, új korszak kezdődhetett az ellenzéki oldalon, ugyanis úgy tűnik, mindenki mindenki ellen harcolni kezdett.

Galló Béla politológus a szombat esti M1-es műsorban úgy fogalmazott, elég össze-vissza mondatok hangzanak el az ellenzéki oldalon, főleg az MSZP részéről – ami egyik jele lehet annak, hogy nem sikerült megállítani a párt népszerűségének lejtmenetét. A választási esélyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem látják értelmét a listás szavazatokért folytatott küzdelmeknek, ezért most az egyéni körzetek felosztásáért megy a harc.

Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban úgy fogalmazott a politológus: a DK elnöke a legkevésbé frusztrált a választások közeledtével, mivel szerinte ő el fogja érni a politikai céljait, ami közé az is beleférhet, hogy az MSZP romjain egy új baloldali pólust fog felépíteni, aminek természetesen a vezetője szeretne lenni. A szocialista párt pedig már Szili Katalin óta a DK elnökének tervét hagyja megvalósítani, ez a vezetői réteg sem képes megakadályozni, hogy apránként lebontsa az MSZP-t Gyurcsány Ferenc – jegyezte meg a politológus.

Csepelen egy élet-halál harc kezd kibontakozni az MSZP és az Együtt között, ugyanis az Együtt jelenleg legerősebb egyéni körzete az a csepeli, ahol az MSZP egy nem helyi, hanem minden helyi kötődés nélküli jelöltet indít – fogalmazott egyértelműen Galló Béla. Szerinte azonban mindez csak a választási eredmény kozmetikázásra lenne jó, bár a kommunikáció még mindig a kormányváltásról szól a politológus szerint.

A Jobbik és a Momentum esetleges koalíciójával kapcsolatban Galló kijelentette, erre reális esélyt nem lát, senki nem akar senkit sem a hátán becipelni, hiszen most a vágyak dolgoznak mindenkiben, viszont szeretne már április 9-én lenni, mert akkor a tényleges számadatokkal tudják elemezni a helyzetet a szakértők – zárta a beszélgetést a politológus.