Hivatalos: Az LMP bevándorláspárti

 

A bíróság első fokon kimondta, hogy az LMP bevándorláspártinak minősítése jogszerű értékítélet. A bíróság álláspontja szerint az LMP nem kérhet sajtó-helyreigazítást azzal kapcsolatban, „hogy az LMP is kész a Soros-terv végrehajtására, azt is nyíltan elmondták, hogy nem tudják máshogy elképzelni a migrációs válság megoldását, csak a kötelező kvóta bevezetésével”.

magyarhirlap.hu oldalon megjelent beszámoló szerint első fokon elutasította a bíróság az LMP keresetét, amelyet a napilap ellen indított. A Magyar Hírlap tavaly novemberben jelentetett meg egy cikket, amelyben idézte a Fidesz közleményét.

Ebben a nagyobbik kormánypárt – arra reagálva, hogy Szél Bernadett tárgyalásokat folytatott a Soros-közeliként számontartott Philippe Lamberts és Vera Jourová EU-képviselőkkel – közölte: „Egyre világosabb, hogy az LMP is kész a Soros-terv végrehajtására, azt is nyíltan elmondták, hogy nem tudják máshogy elképzelni a migrációs válság megoldását, csak a kötelező kvóta bevezetésével.”

Az LMP keresete szerint a Fidesz közleménye „valótlan tényállítást” tartalmazott, mert az LMP „ilyen álláspontot soha nem alakított ki vagy képviselt” ezáltal a Magyar Hírlap „valótlanul híresztelt”.

A per során a lap jogi képviselője, Balsai Szabolcs benyújtotta a bíróságnak Meszerics Tamás LMP-s EU képviselő, valamint Ungár Péter LMP-s elnökségi tag korábbi kvótapárti nyilatkozatait, amelyek megtörténtét a párt ügyvédje nem vitatta. A szóbeli indokolás szerint a közlemény a kormánypárt az LMP politikájával kapcsolatos álláspontját rögzítette, ami értékítéletet tartalmazott, és ezzel szemben helyreigazításnak nincs helye.