Durvul az adok-kapok a baloldalon a csepeli képviselőjelölt miatt

 

Durvul az adok-kapok a baloldalon a csepeli képviselőjelölt személye miatt. Az Együtt elnöke tegnap már arról beszélt: történelmi bűnnek tartja, hogy az MSZP-s Molnár Gyula nem hajlandó elősegíteni azt, hogy mindenhol a legesélyesebb ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel. Közben az MSZP jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó rossz óvodásnak nevezte Juhász Pétert. Farkas Örs politikai elemző az M1-en azt mondta, a baloldali háborúnak Gyurcsány Ferenc lehet a nyertese – hangzott el az M1 Híradójában.

„Igazi vásott rossz gyereknek” nevezte az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az Együtt elnökét, Juhász Pétert. A két párt között azóta alakult ki éles vita, hogy az MSZP bejelentette: a csepeli választókörzetben Bangóné Borbély Ildikót indítják, miközben az Együtt a saját jelöltjét – a jelenleg is képviselő – Szabó Szabolcsot akarja indítani.

Juhász Péter annyira felháborodott az MSZP döntésén, hogy Bangóné Borbély Ildikót hétfőn térképpel tájékozódó ejtőernyősnek és nevenincs embernek nevezte élő adásban.

Az Együtt elnöke csütörtökön még tovább ment. Az MSZP-DK-Együtt egyeztetése után Juhász Péter a közösségi oldalán az MSZP elnökére, Molnár Gyulára fakadt ki. Azt írta: történelmi bűnnek tartja, hogy nem hajlandó elősegíteni azt, hogy mindenhol a legesélyesebb egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel.

„Fejezze be Juhász Péter amit csinál, mert a választásokra kell koncentrálni” – így reagált az ATV-ben az Együtt elnökének kirohanására Bangóné Borbély Ildikó, majd olyan rossz óvodásnak nevezte Juhász Pétert, aki mindenkibe belerúg és lerombolja a kockavárakat.

Közben Kunhalmi Ágnes az MSZP évadnyitóján azt sürgette, hogy a baloldali pártok fejezzék be a testvérháborút.

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje viszont alig egy nappal később a Kossuth Rádióban már újra a többi balodali pártot bírálta és úgy tűnik, ha tehetné, inkább kihátrálna a miniszterelnök-jelöltségből.

Gyurcsány Ferencre is utalhatott Karácsony Gergely, amikor arról beszélt, hogy lehet nála alkalmasabb miniszterelnök-jelölt is. – erről beszélt Farkas Örs az M1-en. A politikai elemző hozzátette: az MSZP mindenhova nyúl, ahol szövetségest talál. Ezúttal az 1 százalékon mérhető Párbeszédre talált rá.

Pénteken a Párbeszéd arra szólította fel a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a rövid távú érdekeiket és álljanak be Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje mögé.