Iskola helyett tüntetésre buzdítják a diákokat

 

Január 19-re hirdettek meg egy tüntetést a Facebookon az oktatás jelenlegi helyzetével kapcsolatban, a politikai akció szervezői arra biztatják a diákokat, hogy a protestálás mellett aznap délelőtt ne menjenek iskolába – Írja a Magyar Idők.

Elég szerencsétlen az a felszólító mondat, hogy „Ne menj suliba!”, mert ez arra utal, hogy az iskola negatív dolog, oda nem megy az ember, ahova nem szeret menni – reagált a konzervatív napilap megkeresésére Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a január 19-re tervezett tüntetés kapcsán. A Facebookon megjelent felhívás szerint diáktüntetést szerveznek január 19-re a Parlament elé „egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú, a való élet kihívásaira felkészítő oktatási rendszerért”.

A szervezők – köztük az oktatásüggyel összefüggő korábbi demonstrációk ismert alakja, Gyetvai Viktor – arra szólítják fel a diákokat, hogy aznap délelőtt ne menjenek iskolába. Rendszerszintű változásokat követelnek, megfogalmazásuk szerint azt, hogy a magyar oktatási rendszer a finnországihoz hasonlítson.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.